Отвън са крехки и сочни, но плънката направо ще ви разтопи от удоволствие. Уникални пълнени кюфтенца:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отвън са крехки и сочни, но плънката направо ще ви разтопи от удоволствие. Уникални пълнени кюфтенца:
Отвън са крехки и сочни, но плънката направо ще ви разтопи от удоволствие. Уникални пълнени...
7667
Отвън са крехки и сочни, но плънката направо ще ви разтопи от удоволствие. Уникални пълнени кюфтенца:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези кюфтенца са приказно вкусни, нежни и сочни. Приготвят се от пилешко месо , но плънката е тази, която ще ви накара да затворите очи от удоволствие! Толкова са вкусни:

пилешки кюфтета с плънка

Пълнени пилешки кюфтенца

За каймата:

500 гр.пилешка кайма

1 глава лук

1-2 скилидки чесън

хляб на вкус

2 яйца

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

За плънката:

100-150 гр.настърган кашкавал или моцарела

2 варени яйца, настъргани на ситно

магданоз на вкус

копър на вкус

2 с.л.разтопено масло

подправки по желание

Приготвяне:

Първо пригответе плънката, като смесите всички продукти.

Омесете каймата. Намокрете ръцете си с вода, гребнете с лъжица от каймата и оформете в средата ямка. В нея сложете лъжичка от плънката. Затворете каймата над плънката и оформете кюфте. Най-лесно се работи с мокри ръце - така каймата и плънката не залепват по пръстите. Изпържете приготвените кюфтета в загряо олио на умерен огън от двете страни до златисто кафяво. Не е необходимо да ги покривате с капак.

Поднесете пилешките кюфтенца топли с гарнитура по желание или прясна салата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft