Тези божествени кашкавалени хлебчета са разкошни на вкус, засищащи и лесни за приготвяне. Дори мама без опит ще успее да ги направи за закуска на изгладнелите дечица! Съставките са обичайни, а времето, което отнемат вкусните кашкавалки - минимално.
Домашни кашкавалени хлебчета
Продукти:
250 гр. брашно
1 ч.л. суха мая (или 12 g прясна)
1 с.л. захар
1 с.л. растително масло
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. подправки на вкус (в случая провансалски микс - риган, мащерка, босилек)
200 мл топло прясно мляко
70 гр. кашкавал или друг тип твърдо сирене
Приготвяне:
В купа пресейте брашното, изсипете в него маята, захарта, олиото, солта, подправките и млякото, и замесете меко тесто (може леко да лепне, но не добавяйте брашно). Покрийте съда и оставете за 30 минути да втаса.
Премесете втасалото тесто на плота и го оформете на плоска питка с дебелина 0,5 - 0,7 см. Прехвърлете в тавичка, покрита с намазнена хартия за печене, след това нарежете хлебчето на триъгълници и поръсете с настъргания кашкавал.
Печете за 20-25 минути на 180 градуса, или докато тестото се изпече и хване вкусна кашкавалена коричка.
Цялата процедура може да видите във видеото по-долу: