Отгоре са мекички, отвътре - въздушни. Приготвянето им е лесно, а хапването - истинско удоволствие: Мекички Добро утро

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Отгоре са мекички, отвътре - въздушни. Приготвянето им е лесно, а хапването - истинско удоволствие: Мекички Добро утро
Отгоре са мекички, отвътре - въздушни. Приготвянето им е лесно, а хапването - истинско...
admin
Добавена от: admin
62364
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 яйце
1 жълтък
100 мл кисело мляко
120 мл прясно мляко
1 чаена лъжичка палмова мазнина в твърдо състояние
1/2 чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка сол
400 гр. брашно
олио за пържене
30 гр. прясна мая
на върха на ножа сода бикарбонат

В топлото мляко се поставят захарта, малко брашно и маята. 
Оставя се да се активира. 
След това постепенно се добавят киселото мляко, яйцето, жълтъкът, размекнатата палмова мазнина, солта. 
Замесва се по-меко тесто, което не лепне. 
Покрива се и се оставя да втасва 20 минути. 
След това се разточва на кора с дебелина 5 мм. 
С помощта на квадратна формичка (или чашка) се изрязват мекички от тестото - ако са квадратни, няма да има загуби от тестото (за по-лесно може да нарежете кората и с нож). 

Готовите мекички се редят върху тава, покрита с хартия за печене. 

Загрява се олиото и в него се пускат мекичките. Пържат се по 1 минута от всяка страна. 
Сами се надуват при пърженето. 
Готовите мекички се подреждат върху хартиени салфетки, за да се отцеди мазнината. 
Поднасят се по желание със сирене или сладко по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft