Отдавна не съм правила такива кюфтета от тиквички със сос топено сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отдавна не съм правила такива кюфтета от тиквички със сос топено сирене
Отдавна не съм правила такива кюфтета от тиквички със сос топено сирене
1811
Отдавна не съм правила такива кюфтета от тиквички със сос топено сирене
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ето една страхотна идея за приготвяне на вкусни тиквички без брашно. Винаги се стремя към простота в готвенето.

Предпочитам лесни рецепти с лесно достъпни съставки. Особено през лятото, когато не искате да стоите до печката. Тази рецепта просто се хвърля и приготвя в тиган и е вкусна, сервирана гореща или студена.

Рецепта:
• 2 тиквички (малки)
• 2 скилидки чесън
• Малък куп зеленина
• 3 яйца
• Сол, черен пипер (на вкус)
• 3 с.л.овесени ядки (инстантно)
• Растително масло за пържене

Приготвяне:

Добавете яйцата и овесените ядки в купа, разбъркайте и оставете настрана.

Вземете тиквичките, решете сами дали да премахнете кората или не. Ако тиквичките са млади, това не е необходимо.

Изцедете излишната течност от настърганите на едро ренде тиквички.

 

Добавете зелените към тиквичките без течност (аз използвах зелен лук и копър) и пресовайте чесъна на вкус.

След това добавете овесени ядки с яйца.

Сол, черен пипер, разбъркайте и основата е готова.

Поставете сместа от тиквички в тиган и ги запържете на умерен огън от двете страни до готовност.

Сос от сирене:

Повечето рецепти с тиквички включват сирене. Не го добавям към основното ястие, но сосът със сирена го правя отделно. Става бързо и много вкусно.

• За да приготвим соса със сирене ще ни трябва:
• Топено сирене 4 филийки (65 грама)
• Масло 10 гр.
• Прясно мляко 50 мл.
• Чесън 1 скилидка
• Щипка захар

В малка тенджера или тенджера се налива мляко, изстисква се чесънът, добавя се щипка захар и 4 филийки (около 65 грама) топено (крема) сирене. Можете да използвате сирене не в чинии.

Поставете на огъня, оставете да заври и изчакайте, докато сиренето се разтвори напълно. Това отнема не повече от една минута.

Сосът е гъст и много вкусен.

Може да добавите твърдо сирене директно към основната смес, но на мен ми е много по-добре със сос.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft