Отдавна не съм пържила отделно тиквички: споделям бърза рецепта с тиквички (без брашно), смесих всичко и го сложих в тиган

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отдавна не съм пържила отделно тиквички: споделям бърза рецепта с тиквички (без брашно), смесих всичко и го сложих в тиган
Отдавна не съм пържила отделно тиквички: споделям бърза рецепта с тиквички (без брашно), смесих...
3008
Отдавна не съм пържила отделно тиквички: споделям бърза рецепта с тиквички (без брашно), смесих всичко и го сложих в тиган
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ето една страхотна идея за приготвяне на вкусни тиквички без брашно. Винаги се стремя към простота в готвенето.

Предпочитам лесни рецепти с лесно достъпни съставки. Особено през лятото, когато не искате да стоите до печката. Тази рецепта просто се хвърля и приготвя в тиган и е вкусна, сервирана гореща или студена.

Рецепта:

  • 2 тиквички (малки)
  • 2 скилидки чесън
  • Малка връзка магданоз или копър
  • 3 яйца
  • Сол, черен пипер (на вкус)
  • 3 с.л. овесени ядки 
  • Растително масло за пържене

Приготвяне:

Добавете яйцата и овесените ядки в купа, разбъркайте и оставете настрана.

Вземете тиквичките, решете сами дали да премахнете кората или не. Ако тиквичките са млади, това не е необходимо.

Изцедете излишната течност от настърганите на едро ренде тиквички.

Добавете зелените към тиквичките без течност (аз използвах зелен лук и копър) и пресовайте чесъна на вкус.

След това добавете овесени ядки с яйца.

Сол, черен пипер, разбъркайте и основата е готова.

Поставете сместа от тиквички в тиган и ги запържете на умерен огън от двете страни до готовност.

Сос от сирене:

Повечето рецепти с тиквички включват сирене. Не го добавям към основното ястие, но сосът със сирена го правя отделно. Става бързо и много вкусно.

За да приготвим соса със сирене ще ни трябва:

Топено сирене 4 филийки (65 грама)
• Масло 10 гр.
• Прясно мляко 50 мл.
• Чесън 1 скилидка
• Щипка захар

В малка тенджера или касерола се налива млякото, изстисква се чесънът, добавя се щипка захар и 4 резена (около 65 грама) топено (крема) сирене.

Поставете на огъня, оставете да заври и изчакайте, докато сиренето се разтвори напълно. Това отнема не повече от една минута.

Сосът е гъст и много вкусен.

Може да добавите твърдо сирене директно към основната смес, но на мен ми е много по-добре със сос.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft