Страхотна рецепта за печени свински ребра , които са толкова вкусни, че цяла тава се унищожава за минути! И това не е всичко, всички домакини ще поискат да го повторят отново! Предлагаме и на вас рецептата за сочни ребра на фурна:
Сочни свински ребра на фурна
Продукти за 3-4 порции:
1 парче ребра с тегло около 1,2 кг
2 малки глави лук
1 червен пипер
1 зелена чушка
8-12 чери домата
600 г картофи
4 скилидки чесън и връзка магданоз
1 чаша бяло вино
Зехтин
Сол
Млян черен пипер
По избор:
Сухи подправки на вкус
Пресни подправки на вкус
Приготвяне:
Поставете всички необходими съставки върху плота.
Започнете да готвите ястието, като първо подготвите месото.
Овкусете ребрата със сол и черен пипер.
Прехвърлете в тава, намазана с масло.
Сложете ребрата в предварително загрята на 225 градуса фурна.
Поставете купата с ребрата на средния рафт на фурната и настройте фурната да се загрява отдолу и отгоре.
През това време нарежете зеленчуците. Нарежете картофите и лука на филийки, а чушката на кубчета.
След 30 минути извадете ребрата от фурната.
Сложете зеленчуците в купа (подправете със сол, черен пипер и малко олио), върнете месото върху зеленчуците и наредете всички чери домати.
Налива се виното и се пече отново във фурната.
Този път поставете съда с месото и зеленчуците във фурната с един рафт надолу.
Оставете да се пече във фурната за около половин час, като през това време пригответе чесновия сос.
Счукайте чесъна и го смесете със зехтина и ситно нарязания магданоз и намачкайте всичко в хаванче.
След 30 минути извадете ребрата от фурната.
Поръсете чеснов сос от едната страна.
След това оставете да се запече още няколко минути, обърнете и поръсете с чеснов сос от другата страна.
Извадете месото от съда и сервирайте нарязано.
Месото ще бъде много сочно и добре изпечено отвътре!
Желаем ви добър апетит!