Отегчих се от банални ястия, искам да зарадвам любимите си хора с нещо ново и оригинално, тогава се сетих за тази запеканка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отегчих се от банални ястия, искам да зарадвам любимите си хора с нещо ново и оригинално, тогава се сетих за тази запеканка
Отегчих се от банални ястия, искам да зарадвам любимите си хора с нещо ново и оригинално, тогава...
44980
Отегчих се от банални ястия, искам да зарадвам любимите си хора с нещо ново и оригинално, тогава се сетих за тази запеканка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте уморени от банални ястия и искате да се поглезите любимите си хора с оригинално ястие от прости съставки, опитайте тази рецепта. Ориз, карфиол и кюфтета в сметанов сос, всичко запечено във фурната, невероятно вкусно и бързо

 

Необходими съставки:

150 грама ориз

250 грама карфиол

300 грама кайма (свинска)

250 мл.

готварска сметана

100 грама крема сирене

50 грама кашкавал

2 супени лъжици овес (трици, ако е необходимо)

3 супени лъжици магданоз (нарязан)

1 чаена лъжичка горчица

3 супени лъжици олио

1 чаена лъжичка ким

черен пипер на вкус

сол на вкус

 

Как да си я приготвите:

Изплакнете ориза и го сварете в подсолена вода. Докато го варите, можете да добавите Вегета или друга подправка. Прецедете готовия ориз и 5 минути по-късно покрийте дъното на формата за печене с него.

Карфиолът нарежете на розички, сварете го и го оставете да се охлади. Готовия карфиол нарежете на парчета.

В свинската кайма добавете нарязан магданоз (1 супена лъжица), кимион, сол (1 чаена лъжичка), пипер на прах и овесени трици (може да бъдат заменени с пшенично брашно).

Разбъркайте добре ароматната кайма.

Оформете кюфтета (10-11 броя) и ги запържете в горещо олио.

Изпържете кюфтетата от 2 страни до златисто кафяво.

В купа смесете крем сиренето, сметаната, останалия магданоз, черния пипер, горчицата и малко сол.

Изсипете сметановия сос при кюфтета.

Оставете да къкри, докато ароматния сметанов сос се сгъсти.

Върху готовия ориз сложете парчета карфиол и кюфтетата със сметанов сос.

Поръсете с настърган кашкавал и запечете във фурната на 210 градуса.

Печете ароматните кюфтета с карфиол и ориз, докато кашкавалът се разтопи и образува кафява коричка. Сервирайте вкусното ястие с любимата си салата. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft