Отидохме на гости на кръстниците, цяла вечност не се бяхме виждали, с каква торта ни изненадаха, докато не я изядохме не си тръгнахме

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидохме на гости на кръстниците, цяла вечност не се бяхме виждали, с каква торта ни изненадаха, докато не я изядохме не си тръгнахме
Отидохме на гости на кръстниците, цяла вечност не се бяхме виждали, с каква торта ни изненадаха,...
141322
Отидохме на гости на кръстниците, цяла вечност не се бяхме виждали, с каква торта ни изненадаха, докато не я изядохме не си тръгнахме
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тортата, с която ще изненадате всичките си гости! Много е вкусна!

 

Торта с извара „Ангелски сълзи“

Съставки:

1 чаша брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

80 грама краве масло

2 супени лъжици захар

1 средно яйце

 

За плънката:

500 грама извара

0,5 чаши захар

3 жълтъка

1 супена лъжица грис

100 грама заквасена сметана

ванилия

 

За суфлето:

3 белтъка

3 супени лъжици пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Основа: Брашното смесете с бакпулвера и нарязаното на парчета охладено масло.

Яйцата разбийте със захарта. Смесете всичко и замесете тесто. Готовото тесто сложете в съд, покрит с фолио или капак, и го оставете в хладилника за половин час.

За плънката: Смесете всички съставки в блендер до получаването на гладка смес.

За суфлето: Разбийте белтъците на твърда пяна, постепенно добавете и пудрата захар. Ако белтъците не са разбити добре, няма да можете да видите “сълзите”.

Извадете тестото от хладилника и го поставете във форма за печете (диаметър на формата – 24 см). Дебелината на тестото трябва да е около 0,5 см.

Поставете пълнежа от извара.

Печете при 180 градуса в продължение на около 25 минути. След това извадете, сложете отгоре суфлето и печете за още 10-15 минути до златисто кафяво. Основното нещо е да не прекалявате.

Изключете фурната, отворете вратата и оставете в това състояние тортата да се охлади. Ако по суфлето има пукнатини, не се притеснявайте, това не е страшно. След 40 минути тортата трябва напълно да се е охладила. След около час и половина ще започнат да се появяват “сълзи”.

В идеалния случай, тортата трябва да престои 5-6 часа във фурната, а най-добре и цялата нощ.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft