Много рецепти сме опитвали, но тази картофена торта определено е на върха в класацията ни
Днес ще ви предложим нещо действително умопомрачително вкусно, лесно и същевременно страшно ефектно. Това е картофена торта с шунка и пушено сирене, която се превърна в наша любима още преди да сме я вкусили.
Тази торта е една от многото причини да сме влюбени в кулинарията и цялото разнообразие от вкусове, които ни предлага.
Чудно вкусна и ефектна картофена торта с шунка и пушено сирене
Самата рецепта за картофената торта с шунка и пушено сирене е бърза и лесна, макар да изглежда доста завъртяна като краен резултат.
Трябват ни кило и половина картофи, 120 грама масло, три яйца, 150 грама шунка, 200 грама пушено сирене, 200 грама моцарела, около 4 лъжици ситно нарязан пресен магданоз, малко галета за поръсване, мазнина за подмазване на съда, щипка черен пипер и сол на вкус.
Първо сваряваме картофите и добре ги намачкваме, след което прибавяме към тях разбитите яйца и разбъркваме всичко това. После подправяме със солта и черния пипер, слагаме разтопеното масло, магданоза и нарязаната на малки кубчета шунка и отново разбъркваме.
Вмимаме формата, в която ще печем тортата – може да е и стъклена купа, и я намазваме леко с масло. След което поръсваме стените и дъното й с галетата.
Слагаме в съда една трета от сместта с картофите, а отгоре поставяме един слой от нарязаното пушено сирене. После отново картофен слой, а върху него нарязаната моцарела. Завършваме последно с нов картофен слой и с галета запечатваме цялата вкусотия.
Печем картофената торта във фурната, която е загрята на 200 градуса за около 40 минути, а след като е вече готова и я извадим, добре е да я оставим да поизстине малко, за да отлепим лесно картофите от стените на съда.
Когато изваждате тортата, направете го с бързо движение като я обърнете рязко върху поднос или друг подходящ съд и махнете формата. Сервирайте я нито гореща, нито студена, а леко топла. С чаша бяло вино, това чудо ще ви плени гарантирано. Желаем добър апетит на всички!