Отидохме на гости на свекървата, какво беше приготвила само, акъла ми взе. След това гостуване с друго око започнах да гледам на нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидохме на гости на свекървата, какво беше приготвила само, акъла ми взе. След това гостуване с друго око започнах да гледам на нея
Отидохме на гости на свекървата, какво беше приготвила само, акъла ми взе. След това гостуване с...
513843
Отидохме на гости на свекървата, какво беше приготвила само, акъла ми взе. След това гостуване с друго око започнах да гледам на нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много рецепти сме опитвали, но тази картофена торта определено е на върха в класацията ни

Днес ще ви предложим нещо действително умопомрачително вкусно, лесно и същевременно страшно ефектно. Това е картофена торта с шунка и пушено сирене, която се превърна в наша любима още преди да сме я вкусили.

Тази торта е една от многото причини да сме влюбени в кулинарията и цялото разнообразие от вкусове, които ни предлага.

 

Чудно вкусна и ефектна картофена торта с шунка и пушено сирене

Самата рецепта за картофената торта с шунка и пушено сирене е бърза и лесна, макар да изглежда доста завъртяна като краен резултат.

Защото той наистина е перфектен.

Трябват ни кило и половина картофи, 120 грама масло, три яйца, 150 грама шунка, 200 грама пушено сирене, 200 грама моцарела, около 4 лъжици ситно нарязан пресен магданоз, малко галета за поръсване, мазнина за подмазване на съда, щипка черен пипер и сол на вкус.

Първо сваряваме картофите и добре ги намачкваме, след което прибавяме към тях разбитите яйца и разбъркваме всичко това. После подправяме със солта и черния пипер, слагаме разтопеното масло, магданоза и нарязаната на малки кубчета шунка и отново разбъркваме.

Вмимаме формата, в която ще печем тортата – може да е и стъклена купа, и я намазваме леко с масло. След което поръсваме стените и дъното й с галетата.

Слагаме в съда една трета от сместта с картофите, а отгоре поставяме един слой от нарязаното пушено сирене. После отново картофен слой, а върху него нарязаната моцарела. Завършваме последно с нов картофен слой и с галета запечатваме цялата вкусотия.

 

Печем картофената торта във фурната, която е загрята на 200 градуса за около 40 минути, а след като е вече готова и я извадим, добре е да я оставим да поизстине малко, за да отлепим лесно картофите от стените на съда.

Когато изваждате тортата, направете го с бързо движение като я обърнете рязко върху поднос или друг подходящ съд и махнете формата. Сервирайте я нито гореща, нито студена, а леко топла. С чаша бяло вино, това чудо ще ви плени гарантирано. Желаем добър апетит на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft