Отидохме на гости на свекървата, леле какъв десерт ни сервира, направо ми обра точките

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидохме на гости на свекървата, леле какъв десерт ни сервира, направо ми обра точките
Отидохме на гости на свекървата, леле какъв десерт ни сервира, направо ми обра точките
643992
Отидохме на гости на свекървата, леле какъв десерт ни сервира, направо ми обра точките
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кралски чийзкейк с какао: лесен, красив, вкусен!

Смятате, че ще можете да си направите вкусен млечен десерт ? Тогава тази рецепта е за вас. Кралският чийзкейк с какао ще стане вашия любим сладкиш.

По структура по-скоро напомня на деликатно суфле, а какаото прави вкуса по-изразителен.

 

Кралски чийзкейк

Необходими продукти:

 

за основата:

2 бр. яйца;

захар – половин чаша;.

заквасена сметана – 1 чаша;

сода – половин чаена лъжичка;

брашно – 1 чаша;

разтопено масло – 2 супени лъжици;

какао – 2-3 супени лъжици.

 

за плънката:

извара – 500 грама

захар – половин чаша;.

нишесте или грис – 3 супени лъжици.

яйца – 3 бр.

 

Начин на приготвяне:

Започнете приготвянето на основата: разбийте яйцата със захарта на пяна, след това добавете сметаната, содата и маслото. След това пресейте брашното и какаото. Смесете всичко.

Отделно смесете съставките за плънката. Трябва да получите маса от гъста консистенция.

Във форма за печене, предварително намазана с масло, изсипете сместа за основата, а след това в центъра започнете да изливате плънката. Не се опитвайте да заглаждате, самата смес ще се разпространи, както трябва. Между другото, всичко това може да го направите и в мултикукър.

 

Ако печете чийзкейка във фурната, я загрейте до 180 градуса и печете 40-50 минути до готовност. Основното нещо – първите 20 минути не отваряйте фурната. Едва след това можете да проверите готовността с клечка за зъби.

Ако решите да приготвите атрактивния чийзкейк в мултикукър, печете го на режим “печене” (около 140 градуса) за 1 час и 15 минути. След това оставете чийзкейка покрит с капака за още 5-10 минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft