Необходими продукти:
900 грама свинско месо
3 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжица сос аджика (или друга люта подправка)
1-2 едри картофа
копър, магданоз, зелен лук, черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на дълги парчета, които подправете със сол и пипер, намажете с майонеза и доматения сос аджика. Разбъркайте в купа, за да се покрият парчетата от всички страни със сосовете и оставете да се мариноват в продължение на 30 минути
Картофите обелете и нарежете тънко като за пържене.
Всяко парче месо поръсете с накълцани копър и магданоз, сложете по няколко картофчета в единия им край и навийте рулца.
Закрепете ги с клечки за зъби.
Изпечете до готовност (30-40 минути) при 200 градуса.
Поднесете рулцата, поръсвайки ги с нарязан зелен лук.
Да ви е вкусно!