Отидохме на 50- годишнина на една колежка, тази жена какво ни сервира направо ни обра точките на всички, ядохме като за последно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидохме на 50- годишнина на една колежка, тази жена какво ни сервира направо ни обра точките на всички, ядохме като за последно
Отидохме на 50- годишнина на една колежка, тази жена какво ни сервира направо ни обра точките на...
110879
Отидохме на 50- годишнина на една колежка, тази жена какво ни сервира направо ни обра точките на всички, ядохме като за последно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвяйки   “Пълнено пиле с шунка и кашкавал ” ще изпъкнете като отлични кулинари пред семейството и гостите си, а е толкова лесно за приготвяне!

Необходими продукти:
. пиле – 1 брой,
.

майонеза на вкус
. шунка – 100 грама
. кашкавал – 100 грама
. сурови яйца – 2 броя
. сметана – 3-4 супени лъжици
. бял хляб – 4 филийки
. червена чушка (капия) – 1 брой или гъби (както ние предпочетохме да сложим)
. магданоз – 4 стръка
. сол и пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:
1. Измийте пилето и отстранете от него кожата, оставяйки краката и крилата.

2. Отделете пилешкото месо от костите и го смелете с месомелачка или с блендер.

3. Хлябът накиснете в млякото и оставете да набъбне.

4. Нарежете шунката на кубчета или ивици.

5. Кашкавалът настържете на грубо ренде.

6. Нарежете на ситно магданоза.

7. Нарежете чушката на кубчета.

8. За пълнежа: Смесете заедно мляното пилешко месо, изцедения хляб, шунката, кашкавала, чушката, магданоза, добавете суровите яйца, сметаната и овкусете със сол и черен пипер.

9. Посолете кожата на пилето, поръсете с черен пипер отвътре и отвън и напълнете в нея приготвения пълнеж.

10. Зашийте отвора с игла и конец или го захванете с клечки за зъби.

11. Намажете отгоре пилето с майонеза и завържете краката и крилата му с конец (за да се запази естествената форма на пилето).

12. Намажете тавата за печене с майонеза или растително масло и поставете пилето.

13. Печете пилето на умерена температура (160-180 градуса) в продължение на 1,5 часа, периодично заливайки го отгоре с отделения сок или бульон. 5-10 минути, преди да стане готово, увеличете малко температурата, за да се получи красива златиста коричка.

Можете да сервирате това ястие в студена или топла форма, нарязано на филийки. Ще се хареса, ако го поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци или картофено пюре, поръсено отгоре с нарязан магданоз за украса.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft