Отидох да видя стринка и чичо, леле с какво ястие ме посрещнаха на вратата, забравих ума и дума

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидох да видя стринка и чичо, леле с какво ястие ме посрещнаха на вратата, забравих ума и дума
Отидох да видя стринка и чичо, леле с какво ястие ме посрещнаха на вратата, забравих ума и дума
27962
Отидох да видя стринка и чичо, леле с какво ястие ме посрещнаха на вратата, забравих ума и дума
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусните предпечки притежават и отличната способност да задоволяват глада за дълго време. Те са отворени кошнички с пълнеж , а са получили името си от словосъчетанието “пред печката”, където най-често се приготвят.

Традиционната рецепта за предпечки , което представлява руско национално ястие от района на гр.

Ижевск в Русия, включва използването на ръжено брашно. Останалите съставки често са различни в зависимост от това в коя част на Удмуртия ще ви гощават с тях.

Един от вариантите за основа е с мляко и масло. Но деликатна текстура най-добре придава сметаната.

 

Необходими продукти за тестото:

• заквасена сметана – 1 чаена чаша
• яйца – 2 броя
• сода – 1 чаена лъжичка
• оцет
• брашно – 3 чаени чаши.

От всички съставки замесете тесто. То трябва да е меко и еластично. Разточете и внимателно изрежете малки кръгчета, като им придадете форма на тарталетки с повдигнати краища, за да се образува нещо като оградка. Не е нужно да използвате формичка, идеята за това ястие се състои именно в ръчното оформяне.

В средата не забравяйте да набодете леко с вилица, за да не се издуе тестото по време на печене.

 

Как да приготвите традиционната основа?

В този случай, ще са ви нужни още малко продукти.

Две чаши брашно трябва да се изсипят върху плота на масата, да се направи малка вдлъбнатина, в която внимателно да се сипе 1 чаша вода и да се започне да се замесва тесто, като се добавя сол в процеса на месене.

След като тестото е готово, то трябва да се остави да престои в продължение на половин час, а след това да се приготвят и да се изпекат същите кошнички, както е описано по-горе.

 

Варианти за пълнеж

Предпечки - оригинално и вкусно ястие с ароматен пълнеж

Що се отнася до пълнежа, той може да бъде избран според вашия вкус. Но най-важният и общ елемент на всички рецепти за предпечки е яйчената заливка, именно тя гарантира цялостта на пълнежа. За нея, просто разбийте яйцето и го смесете със съставки, които смятате да сложите вътре.

 

И така, какво може да се използва в качеството на пълнеж за това ястие:

1. Месо . За това ще трябва да смелите свинско или говеждо месо, да добавете малко сланина за сочност, да овкусите с подправки и да напълните с това предпечките.

2. Гъби . Още един лесен и вкусен вариант, за който само трябва да задушите гъби и лук в тигана, докато омекнат.

3. Зеле . Тук всичко зависи от вашите кулинарни предпочитания, можете да използвате кисело зеле или да задушите прясно зеле с лук и моркови.

4. Сирене . Най-добре е да изберете твърдо сирене, да го настържете на ренде и да го смесите с разбитото яйце.

5. Конфитюр . Любимите ви предпечки могат да бъдат и сладки. Затова за пълнеж, можете да изберете някое вкусно сладко или конфитюр.

В южната част на Удмуртия използват като пълнеж също и картофено пюре, овесени ядки и извара.

 

Няколко полезни съвета

Предпечки - оригинално и вкусно ястие с ароматен пълнеж

Ако не разполагате с фурна, това не беда, националното Удмуртско ястие може да бъде приготвено и в пещ. Но задължително се вслушайте в няколко важни препоръки:

1. Заедно с тавичката, в която ще се пекат предпечките, поставете във фурната малък съд с вода, така тестото няма да пресъхне.

2. За да се постигне перфектен резултат, е необходимо да се отдели максимално внимание на разточването на тестото. Ако е тънко – формичките ще се чупят, а ако е дебело – предпечките ще станат твърди.

3. Печенето във фурната също трябва да е внимателно, за предпочитане е на средния рафт, така че да се изпекат равномерно и да останат нежни.

Вкусните кошники с гъби, месо или сладък пълнеж след изпичане е необходимо да се покрият с кърпа и да се оставят да престоят в продължение на 5 минути. За да придадете особена нежност на предпечките, можете да използвате масло. Просто сложете върху всяка по едно малко парченце и го оставете да се разтопи.

 

В зависимост от пълнежа, към предпечките можете да предложите сок, чай или бульон. Но не забравяйте, че те трябва да се ядат докато не са изстинали.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft