Отидох на гости на баба, още на вратата усетих миризмата- божествена, веднага изтичах в кухнята и какво да видя, любимия ми зимен кекс

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидох на гости на баба, още на вратата усетих миризмата- божествена, веднага изтичах в кухнята и какво да видя, любимия ми зимен кекс
Отидох на гости на баба, още на вратата усетих миризмата- божествена, веднага изтичах в кухнята и...
135164
Отидох на гости на баба, още на вратата усетих миризмата- божествена, веднага изтичах в кухнята и какво да видя, любимия ми зимен кекс
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходимото време за приготвяне на този кекс е само 30 минути. Препоръчва се този кекс да се поднесе с чаша добре изстудена бира.

В краен случай бихте могли да го сервирате и заедно с бяло вино, но в никакъв случай не го поднасяйте с кафе.

Необходими са ви следните продукти:

кайма - 1 кг.
лук - 1 глава стар или 1 връзка пресен
яйца - 6 бр.
чубрица
черен пипер
галета
кашкавал
кисели краставички - 3 - 4 бр.

\\\"\\\"

Начин на приготвяне:

Каймата се смесва и се омесва със ситно нарязания лук, 3 яйца, черният пипер, чубрица и галетата. Престоява 30 минути да поема аромата на подправките.

Другите 3 яйца се сваряват и нарязват на дребни кубчета заедно с краставичките и половината кашкавал и се объркват с каймата.

Каймата се разстила в добре намазнена кексова тава с леко притискане, за да заеме формата на самата тава.

Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето, ако каймата е пуснала вода, се излива внимателно. Пече се до зачервяване.

Обръща се в кръгла тавичка поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато се зачерви и кашкавалът.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft