Необходимото време за приготвяне на този кекс е само 30 минути. Препоръчва се този кекс да се поднесе с чаша добре изстудена бира.
Необходими са ви следните продукти:
кайма - 1 кг.
лук - 1 глава стар или 1 връзка пресен
яйца - 6 бр.
чубрица
черен пипер
галета
кашкавал
кисели краставички - 3 - 4 бр.
Начин на приготвяне:
Каймата се смесва и се омесва със ситно нарязания лук, 3 яйца, черният пипер, чубрица и галетата. Престоява 30 минути да поема аромата на подправките.
Другите 3 яйца се сваряват и нарязват на дребни кубчета заедно с краставичките и половината кашкавал и се объркват с каймата.
Каймата се разстила в добре намазнена кексова тава с леко притискане, за да заеме формата на самата тава.
Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето, ако каймата е пуснала вода, се излива внимателно. Пече се до зачервяване.
Обръща се в кръгла тавичка поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато се зачерви и кашкавалът.