Отидох на гости на братовчедката, леле каква баничка ми сервира, направо си глътнах езика и не...
7 Октомври 2016
250260
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
кори за баница - 12 листа
масло - 50 г стопено
сирене - 300 г
яйца - 6 бр.
прясно мляко - 600 мл
сол
масло - 60 г твърдо
олио - 6 ч.л за намазване
За тази рецепта ще са ви нужни 6 бр. гювечета или други керамични или глинени купички, подходящи за термична обработка.
За всяко гювече ще ви трябват по две кори.
Аз ползвах точени кори Фамилия. Ао ползвате по дебели кори ще е необходимо да увеличите количеството на яйцата и прясното мляко.
Намажете всяко гювече с малко олио. Вземете една кора, намажете я със стопено масло, поставете втората върху нея и отново намажете с масло.
Разпределете си сиренето по около 50 г за всяка баничка. Натрошете сиренето и поставете в единия край по дължина на кората като пътечка.
Навийте на руло и поставете във купичката като навиете кората като охлюв . Така направете и с останалите кори и запълнете всички гювечета. Разбийте яйцата със прясното мляко и добавете щипка сол.
Сипете от сместа във всяка купичка, разпределете я по равно. Отгоре корите е необходимо да са намокрени добре. Отрежете от маслото по около 10 г и сложете в средата на всяка кора в купичките. Сложете във фурната и загрейте на 170 градуса. Печете баничките около 40мин до златист цвят.
Извадете от фурната и с нож минете около стените на гювечетата леко за да се отлепят баничките. Извадете ги и оставете да се поохладят върху метална скара, за да станат хрупкави.
Ако ги предпочитате по мекички ги сложете в чиния и хапнете с удоволствие. Тези банички стават извънредно пухкави и вкусни, за тях няма да ви е необходим бакпулвер или сода, достатъчно добре си бухват от яйцата
Намажете всяко гювече с малко олио. Вземете една кора, намажете я със стопено масло, поставете втората върху нея и отново намажете с масло.
Разпределете си сиренето по около 50 г за всяка баничка. Натрошете сиренето и поставете в единия край по дължина на кората като пътечка.
Навийте на руло и поставете във купичката като навиете кората като охлюв . Така направете и с останалите кори и запълнете всички гювечета. Разбийте яйцата със прясното мляко и добавете щипка сол.
Сипете от сместа във всяка купичка, разпределете я по равно. Отгоре корите е необходимо да са намокрени добре. Отрежете от маслото по около 10 г и сложете в средата на всяка кора в купичките. Сложете във фурната и загрейте на 170 градуса. Печете баничките около 40мин до златист цвят.
Извадете от фурната и с нож минете около стените на гювечетата леко за да се отлепят баничките. Извадете ги и оставете да се поохладят върху метална скара, за да станат хрупкави.
Ако ги предпочитате по мекички ги сложете в чиния и хапнете с удоволствие. Тези банички стават извънредно пухкави и вкусни, за тях няма да ви е необходим бакпулвер или сода, достатъчно добре си бухват от яйцата
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари