Отидох на гости на снахата и сина, леле това момиче как се беше подготвило спечели ме от първото ястие още

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидох на гости на снахата и сина, леле това момиче как се беше подготвило спечели ме от първото ястие още
Отидох на гости на снахата и сина, леле това момиче как се беше подготвило спечели ме от първото...
154584
Отидох на гости на снахата и сина, леле това момиче как се беше подготвило спечели ме от първото ястие още
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

за тестото

400 грама брашно
9 грама суха мая
3 чаени лъжици разтопено масло
2 чаени лъжички сол
2 чаени лъжички захар
1 разбито яйце
200 милилитра прясно мляко

за пълнежа

150 грама песто от босилек
150 грама песто от сушени домати
200 грама нарязана фино моцарела
50 грама настърган пармезан
една супена лъжица сушен риган

за намазване:

1 разбит жълтък
1 супена лъжица вода

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и прибавете сухата мая. Направете среда, в която изсипете смес от разбитото яйце, маслото и прясното мляко, комбинирано със солта и захарта.

Замесете тесто и го оставете да втаса.

След това разточете кора и я разстелете върху правоъгълна тава. Направете разрези по краищата, а средата намажете с двата вида песто.

Гарнирайте с моцарелата.

Сплетете тестените изрезки, намажете ги с разбит жълтък, смесен с вода, поръсете с пармезан и сух риган. Изчакайте отново да удвои обема си и изпечете във фурна, загрята на 180 градуса за 30-35 минути. След готовност охладете, разрежете и поднесете.

Добър апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft