Откакто намерих цаката на сармите, не си играя да ги завивам лист по лист. И вкусът същият, и стават за нула време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто намерих цаката на сармите, не си играя да ги завивам лист по лист. И вкусът същият, и стават за нула време:
Откакто намерих цаката на сармите, не си играя да ги завивам лист по лист. И вкусът същият, и...
17762
Откакто намерих цаката на сармите, не си играя да ги завивам лист по лист. И вкусът същият, и стават за нула време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сармите са сред любимите ни ястия в студения сезон, но често пъти се лишаваме от това удоволствие, просто защото нямаме време да навиваме плънката в листата. Затова днес имаме за вас една революционна рецепта за сарми .

Мързеливите зелеви сармички по нищо не отстъпват по вкус на обикновените. Приготвянето им отнема много по-малко време от това на класическите сарми, но резултатът не само не разочарова, а дори печели все повече и повече почитатели на тази бърза рецепта. Ако вече сме ви заинтригували, грабвайте лист и химикал, за да запишете продуктите за нашите Мързеливи сармички .

Мързеливи сармички

Продукти:

1 малка глава младо зеле

130-150 гр. ориз

700-800 гр. кайма (от всякакво месо)

2 бр. дафинов лист

1 яйце

1 глава лук

1 морков

2 с.л. доматено пюре

4 с.л. брашно

3 с.л. растително масло

1 връзка копър

4-6 зърна черен пипер

2 скилидки чесън

смлян черен пипер, на вкус

сол на вкус

Приготвяне:

Изплакнете добре ориза (3-4 пъти) в студена вода. След това го сварете в съотношение 1:1 с водата - не трябва да е напълно сварен.

Настържете моркова на едро ренде. Нарежете лука на кубчета.

В тиган с малко олио запържете лука с морковите до златисто.

Почистете зелето, измийте и го настържете (нарежете на ивици). Леко го намачкайте с ръце, за да омекне.

зеле на ивици

В дълбока купа смесете добре запържения лук с моркови, каймата, полусварения ориз и зелето. Добавете черен пипер и сол на вкус. Добавете 1 яйце и отново разбъркайте. Яйцето служи като свързващо вещество за всички компоненти.

смес за сарми

Объркайте добре всички съставки. Налейте вода в купа, потопете ръцете си в нея и започнете да оформяте нещо като кюфтета. Те трябва да са с малко по-голяма форма от обикновените и леко продълговати. За да се предотврати разпадането на мързеливите сарми по време на готвене, оваляйте ги в брашно.

мързеливи сарми приготвяне

Подредете сармите на един слой в тава за печене с високи стени. Пригответе доматен сос (разредете доматената паста в гореща вода). Посолете малко, добавете малко гранулирана захар (половин чаена лъжичка). Залейте сармите с този сос. Нарежете чесъна на ситно и поръсете отгоре, поръсете още със зърната черен пипер, дафиновия лист и стръкчетата копър.

Покрийте съда с капак. Загрейте фурната на 180 - 185 гр. Време за готвене 35 - 37 минути.

мързеливи зелеви сарми

Поднесете мързеливите сармички със заквасена сметана или кисело мляко.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft