Откакто открих рецептата, вече не го купувам от магазина! Домашно бутер тесто за пухкави банички...
19 Юли 2016
45786
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много домакини просто обожават бутер тестото - то им спестява ценно време, но, за съжаление, не гарантира качеството на приготвените от него печива. Затова ви предлагаме да си го омесите сами! Така баничките и пайовете ви ще са винаги пресни, пръхкави и вкусни!
Обикновено правенето на бутер тесто е дълго и трудоемко, но нашата рецепта е точно обратното - бърза и истинско удоволствие за правене!
Всички съставки, освен водата, в която ще разтворите маята, трябва да бъдат студени. За тази рецепта е подходящ и маргаринът - трябва да е замръзнал. Ако изберете масло, то гледайте да е с максимално съдържание на мазнини.
Продукти:
3 чаши брашно
300 гр.
масло
7 гр. суха мая
130 мл прясно мляко
85 мл вода
1 яйце
3 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Приготвяне:
- В топлата вода се разтваря маята и се оставя да шупне. След това се добавя към яйцето и млякото, и се разбърква с вилица.
- На масата се пресява брашното, добавят се захарта и солта. Маслото се нарязва на кубчета и се слага на върха на купчината брашно.
- С остър нож маслото започва да се накълцва, като се замесва едновременно с това в брашното. Трябва да се оформят трохи. Съберете ги на топка, без да месите тестото с ръце. Увийте топката във фолио и пъхнете тестото в хладилника за 2-3 часа.
- Разточете тестото преди употреба по следния начин: Вземете парче тесто, което ще обработвате, и го нарежете на кубчета със среден размер. Сложете кубчетата между два листа хартия за печене или прозрачно фолио и разточете отгоре.
- След това оформете по желания начин и изпечете изделията в добре загрята фурна.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари