Откакто правя баницата така, нямам провал: така бухва, че прелива от тавата! 3-те малки тайни за идеално пухкава баница:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто правя баницата така, нямам провал: така бухва, че прелива от тавата! 3-те малки тайни за идеално пухкава баница:
Откакто правя баницата така, нямам провал: така бухва, че прелива от тавата! 3-те малки тайни за...
203825
Източник: gotvach.bg
Откакто правя баницата така, нямам провал: така бухва, че прелива от тавата! 3-те малки тайни за идеално пухкава баница:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пухкавата и добре бухнала баница е мечтата на всяка кулинарка. Често пъти обаче резултатът се разминава с очакванията ни.

Отдаваме го я на качеството на корите, я на малкото яйца, които сме сложили, но истината е, че истински пухкавата баница си има своите малки тайни. И те са точно 3. Ето кои са 3 -те малки тайни на пухкавата и сочна баница :

Пухкава баница

пухкава баница

Продукти:

250 гр.кори за баница (от по-дебелите)

4 яйца

200 гр.сирене (може да сложите и повече, ако не е много солено)

300 гр.гъсто кисело мляко (може и цедено)

3-4 с.л.олио

30 гр.масло

3 с.л.извара

сол - на вкус

1 ч.л.сода бикарбонат

1 с.л.лимонов сок

Приготвяне:

Първата важна тайна: тавичката, която ползвате за печенето, винаги трябва да е по-малка от корите (дори, ако ги режете наполовина), за да може да ги надиплите хубаво и плънката свободно да може да бухне в пролуките между корите.

Намажете подготвената тавичка обилно с масло - и дъното и стените.

Втора тайна: корите трябва да не са съвсем фини и тънки, а от по-дебелите. Разрежете ги на две. Угасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.

Яйцата разбийте добре с щипка сол и към тях налейте постепенно олиото. Добавете изварата и натрошеното сирене.

Непосредствено преди да добавите шупналото кисело мляко към плънката, добавете прясно изстискания лимонов сок, за да се активира още повече содата.

Разбъркайте добре всичко и ако сиренето не е много солено, прибавете още една щипка сол.

Вземете една половинка кора и хубаво я набръчкайте (като хармоника). Поставете я в тавата и отгоре изсипете равномерно от плънката. Продължете така до привършване на продуктите, като последната кора трябва да намажете обилно с меко масло.

Печете баницата на 180 градуса за 30-35 минути или до тъмно-златист загар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft