Безспорно картофите са една от онези храни, които можете да ядете всеки ден и няма да се отегчите. Освен това те са не само невероятно вкусни , но и много здравословни. И има много възможности за готвенето им. Можете да ги сварите и да изпържите, и задушете, и печете. Въпреки това, днес решихме да ви изненадаме и да споделим уникална рецепта : казваме ви как да готвите вкусни прости картофи в буркан .
Съставки
1 кг картофи
2 глави лук
400 г свинска мас (по ваше предпочитание)
масло
растително масло
сол
подправка
Подготовка
Първо трябва да обелите и нарежете картофите на средни парчета. След това ги изпращаме в голяма купа, добавяме сол и подправки. А също и малко растително масло. И разбъркаваме добре.
Нарежете лука на половинки пръстени , по-скоро големи парчета. И го добавете към общата купа, като разбърквате отново. Сега се обръщаме към бекона: нарязваме на малки филийки. Между другото, може да се замени например с кренвирш или шунка. Нарежете бекона и го добавете в купата.
След това трябва да вземете няколко половинлитрови кутии и да ги намажете с масло отвътре. Не бива обаче да съжалявате за маслото. След това пълнете с картофите и отгоре ги покривате с фолио .
Сега остава да сложите бурканите в студена фурна и да ги оставяте при температура 180 градуса . Трябва да се пекат около 50 минути.
Когато картофите са сварени, най-добре е бурканите да не се изваждат веднага. Поради спада на температурата стъклото може да се напука. Сигурни сме, че ще се зарадвате на румени картофи, приготвени по нашата необичайна рецепта. Приятен апетит!