Откакто се върнах от почивка в Турция, ме преследва вкусът му. Е, най-сетне го направих: невероятно турско гьозлеме!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто се върнах от почивка в Турция, ме преследва вкусът му. Е, най-сетне го направих: невероятно турско гьозлеме!
Откакто се върнах от почивка в Турция, ме преследва вкусът му. Е, най-сетне го направих:...
190495
Откакто се върнах от почивка в Турция, ме преследва вкусът му. Е, най-сетне го направих: невероятно турско гьозлеме!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте на почивка в Турция, то със сигурност поне веднъж сте опитвали гьозлеме. Това вкусно ястие се приготвя пред клиента. Зад щанда винаги има огромна опашка. 

Тези, които са го опитвали, нямат търпение да си го приготвят у дома. А за онези, които никога не са яли тази вкусотия и не са чували за нея, силно препоръчваме да я направите. Между другото, може да сложите всякаква плънка. Всичко зависи от вашия вкус!

Продукти:

250 гр. брашно

150 мл вода

80 мл олио

1 с.л.

суха мая

0,5 ч.л. сол

500 гр.прясно сирене тип Моцарела (може и обикновено или кашкавал )

400 гр. спанак

масло на вкус

сол на вкус

Приготвяне:

  1. Пресейте брашното със солта в купа и натрошете маята вътре. Изсипете олиото и топлата вода. Замесете меко тесто, което не залепва за ръцете. Покрийте с кърпа и оставете настрана, докато приготвяте плънката.торти гьозлеме снимка
  2. Сварете спанака и го оставете да се охлади. Сиренето настържете на едро ренде. Смесете със спанака. Подправете със сол.торти гьозлеме снимка
  3. След това разделете тестото на 5 или 6 топки. Всяка от тях разточете на много тънка кора. Разтопете маслото. Намажете повърхността на тестото.торти гьозлеме снимка
  4. Сгънете краищата на тестото, така че да се получи "плик".торти гьозлеме снимка
  5. В центъра сложете от плънката.торти гьозлеме снимка
  6. След това сгънете другите две страни над плънката. Натиснете отгоре хубаво с ръце.торти гьозлеме снимка
  7. Намажете тиган с олио. Изпечете баничките и от двете страни до златисто кафяво.торти гьозлеме снимка
  8. Готовите банички покрийте с кърпа. Нека престоят така 5 минути. Нарежете на четири парчета. Сервирайте!торти гьозлеме снимка

Тези ароматни банички могат да бъдат поднесени със студен чай или айран. Така са най-вкусни. Може да ги хапнете като основното ястие или обилна закуска!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft