Известна на всички запалени кулинари подправка кардамон би могла да напарви кафето ви не само екзотично вкусно, но и да разреши завинаги проблемите ви с бъбреците, стомаха и лошия дъх!
Заради своя особен и приятен вкус, кардамонът заема достойно място в кухнята на всеки запален кулинар. Но, кардамонът, не е само подправка.
Кардамонът се използва от китайските лечители още от древността. Д-р Ейми Дуонг* не прави изключение. Тя препоръчва един древен метод, който ще ви помогне да облекчите проблемите с бъбреците.
Какви чудеса върши приемането на подправката–билка в сутрешното кафе?!
Бъбреците ви ще започнат да функционират още по-добре, ще изхвърлят ненужните течности и по този метод ще направят едно пълно прочистване на тялото.
Ако добавите малко кардамон във вашето сутрешно кафе, може да предотвратите бъбречни инфекции и да се отървете от проблемите с храносмилането!
Не е задължително употребата на кардамон да е препоръчана от лекар. Пробвайте и добавете тази чудна подправка към вашето кафе. Пийте известно време сутрин и след месец бъбреците ви ще функционират по друг начин.
А вкусът… Вкусът на кафето с кардамон не може да бъде забравен, и нищо чудно скоро да започнете да добавяте тази подправка и в други топли напитки.
Лечебните свойства на кардамона отдавна са известни в Индия и Китай.
Древните китайки лечители смятали, че редовната и премерена употреба на кардамон би могла да лекува почти всички болести. Защо? Тъй като кардамона е много добро средство за прочистване на организма. Той е известен със своите полезни свойства при лечението и профилактиката на заболявания, свързани с бъбреците и пикочния мехур.
Редовният прием на кардамон намалява кръвното налягане и премахва калция от бъбреците. Кафе с кардамон подобрява храносмилането. Факт е, че кардамонът увеличава потока на жлъчката, което помага при храносмилането и облекчава спазмите.
Освен това, поради неговото газогонно качество, той елиминира подуването на корема и образуването на газове. И още един, но съвсем не единствен бонус на кардамона: той се използва като антисептик.
От древността до днес в Индия подправката се използва за лечение на възпалителните процеси в устната кухина. Само една или две зрънца правят чудеса – лекуват възпаленията в устата и са в състояние да направят дъха ви свеж и изкусителен.