Откакто хванах цаката на ребърцата, всеки ден ми ги искат: мариновам, поливам с биричка и мятам във фурната. Стават мозък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто хванах цаката на ребърцата, всеки ден ми ги искат: мариновам, поливам с биричка и мятам във фурната. Стават мозък:
Откакто хванах цаката на ребърцата, всеки ден ми ги искат: мариновам, поливам с биричка и мятам...
36125
Източник: gotvach.bg
Откакто хванах цаката на ребърцата, всеки ден ми ги искат: мариновам, поливам с биричка и мятам във фурната. Стават мозък:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свинските ребърца са си класика не само за барбекюто, но и запечени на фурна. За да станат истински сочни, обаче, и да се разпадат от кокъла, си искат човек да ги поглези.

Днес ви предлагаме да опитате тези чудни ребърца на фурна с бира , които спокойно може да поднесете на всяко официално събитие у дома. Гостите ще останат възхитени! Ето и рецептата за бирени ребърца на фурна :

Ребърца на фурна с бира

Продукти:

свински ребра - 700 г цяло парче

бира - 150 мл

сол

черен пипер

чубрица

олио

кимион

лимон

Приготвяне:

Измитите и подсушени ребра поръсете със сол, черен пипер, кимион, чубрица и намажете хубаво с олио, като масажирате и втриете подправките в месото. Оставете ги покрити с фолио за 30 минути да се мариноват.

Прехвърлете ги в тавичка, добавете бирата и метнете в загрята на 200 градуса фурна за 1 час и 20 минути. По време на печенето от време на време вадете тавата и с четка мажете ребърцата със соса. Ако е намалял, долейте още малко бира и запечете до готовност.

Поднесете ги нарязани на парчета с резени лимон.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft