Открих как да приготвя ВСЯКАКВО сладко, без да се образува пяна! Трикът на турските домакини:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Открих как да приготвя ВСЯКАКВО сладко, без да се образува пяна! Трикът на турските домакини:
40873
Източник: За Жената
Снимков материал: Pinterest
Открих как да приготвя ВСЯКАКВО сладко, без да се образува пяна! Трикът на турските домакини:

Човек се учи, докато е жив, са казали хората! И сме склонни да се съгласим безусловно с тази стара максима, особено що се отнася до кулинарните хитрости и тайни, които всеки ден човек може да научи в мрежата.

Турските домакини обичат да готвят и консервират в големи количества. Имат много кулинарни тайни, за които не бях чувала досега и в началото дори се съмнявах в ефективността им.

Когато правя сладко, винаги трябваше да го отпенвам, особено ако тавата беше малка и в нея имаше много плодове.

Трябваше да стоя наблизо и постоянно да събирам тази пяна, за да не "кипне" сладкото.

Това може да е доста досадно и трудоемко, но за щастие и за това необходимо действие си има малка хитрост, която спестява усилия и време.

Сега не правя сладко толкова често, колкото преди, но все пак го правя понякога. Понякога през зимата ми се дояжда нещо сладичко и тогава с радост отварям буркан сладко от череши - просто е несравнимо.

И така, какво съветват турските домакини , за да се отървете от пяната в сладкото ? Всъщност е съвсем просто. Когато поставите тавата (тенджерата) с плодове на огъня, изчакайте, докато масата започне да кипи. Веднага щом видите първите мехурчета, добавете малко парче масло! Изненадващо, пяната изчезва почти моментално!

масло в сладкото

Снимка: Pinterest

Тайната е във факта, че маслото създава тънък мастен слой на повърхността на сладкото, през който е по-трудно да пробият въздушните мехурчета. С добавянето на около 10 гр. масло няма да трябва да се притеснявате за пяна и няма да се налага да стоите постоянно над тавата, отпенвайки сладкото с лъжица.

Ако имате въпрос дали маслото ще повлияе на вкуса или миризмата на сладкото, ще отговоря веднага: не, няма! Маслото също не променя цвета на сиропа. Що се отнася до мазния слой, имах го в сладкото от череши с ядки, но в минимално количество. И когато сладкото се охлади напълно, слоят напълно изчезна.

черешово сладко

Снимка: Pinterest

сироп от сладко

Снимка: Pinterest

Първоначално се притеснявах, че мазният филм може да промени вкуса на сладкото, но страховете ми се оказаха неоснователни! Методът наистина работи и нямаше пяна по време на варене. Сладкото стана също толкова вкусно, както винаги. Планирам скоро да правя сладко от кайсии и определено ще използвам този трик за удобство и спестяване на време!

черешово сладко с орехи

Снимка: Pinterest

Колко масло трябва да добавите? Няма точно количество - всичко е на око. Приблизително 0,5-1 чаена лъжичка масло на една тава със сладко. Не се препоръчва да готвите повече от 3 кг плодове в един съд.

ароматно черешово сладко

Снимка: Pinterest

Как ви се струва този метод? Споделете вашите мнения и кулинарни тайни в коментарите!
 
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft