Много майки напразно се опитват да победят децата си да ядат дори малко домашна извара или сирене, тъй като те са толкова полезни за детското тяло. Но нашият редакторски екип намери начин за изобретателни домакини. Представяме на вашето внимание ефирните соленки "Роза" от тесто. Никое дете не е отказало тази красота!
Между другото, намерих тази рецепта в стария бележник на майка ми. Ако подготвяте голяма партида бисквитки, не забравяйте да я съхранявате в хладилника.
Обикновени соленки розички
СЪСТАВКИ
450 g брашно
250 г извара
100 г маргарин
1/2 Чл. захар
1/4 ч. л сода
1 г ванилия
1/2 ч.
2 яйчни жълтъка
ПОДГОТОВКА
Комбинирайте изварата, разтопения маргарин, захарта, ванилията, солта и яйчените жълтъци в дълбок контейнер.
Постепенно добавете пресятото брашно със сода и омесете тестото. Бъдете подготвени за това, че брашното може да се нуждае от малко повече: всичко зависи от влажността на изварата.
Направете тестото с дебелина 2-3 милиметра и изрежете кръгчета с чаша. Сгънете припокрийте 3-4 кръгчета и внимателно завъртете и стегнете
Нарежете ролката на 2 части. В резултат на това ще получите 2 рози.
Когато тестото свърши и розите са готови, поставете ги върху лист за печене, покрит с пергаментна хартия.
Печете при температура от 120 градуса за 20-30 минути.
Сервирайте бисквити от домашна извара, поръсете с пудра захар! Приятен час време за вас и вашето семейство.