Отровна напитка: какъв вид мляко не трябва да се добавя към кафето

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Отровна напитка: какъв вид мляко не трябва да се добавя към кафето
7731
Снимков материал: pixabay.com
Отровна напитка: какъв вид мляко не трябва да се добавя към кафето

Ако някога сте опитвали да правите пяна от млякото у дома, знаете, че не всички видове мляко са еднакво подходящи като добавка към любимото кафе. Днес ще разкрием кое е най-доброто и ще ви предупредим за най-лошото от видовете млека , за да можете да приготвите най-вкусното лате или капучино.

Соево мляко

Когато това мляко се добави към кафето, бариста поема голям риск, знаейки, че има вероятност то да се пресече. Най-безопасният начин е да го добавите към студено кафе и да използвате машина за капучино. Вкусът е чисто личен въпрос, но трябва да сте подготвени за факта, че когато се комбинира с напитка от кафе, соевото мляко ще придобие доста странен, землист вкус. 

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е с ниско съдържание на протеини и високо съдържание на захар и мазнини, така че разпенването му може да бъде предизвикателство. Ако решите да опитате точно това мляко за вашето лате, обърнете внимание на кокосовото мляко в картонена опаковка, а не на консервираната версия. По правило кокосовото мляко в консерва е предназначено само за приготвяне на любимите ви коктейли. 

кокосово мляко

Грахово мляко

Можете да рискувате и да добавите такова мляко към кафето - съставът на протеините и мазнините в него е подобен на състава на пълномаслените млечни продукти, но могат да възникнат сериозни проблеми с разбиването на пяната.

Мляко от кашу

Млякото от кашу, подобно на повечето ядкови млека, е с високо съдържание на мазнини. Това значително помага за подобряване на вкуса на кафето и постигане на по-приятна текстура, но за да се постигне този ефект, латето трябва да се вари на по-ниска температура, за да се избегне промяна на вкуса. 

мляко от кашу

Бадемово

Нискомасленото ядково мляко се приготвя много по-трудно на пара. Освен това бадемовото мляко понякога е толкова кисело, че мазнините могат да се отделят вътре, но въпреки това е признато от баристите като едно от най-добрите за добавяне към кафе напитка.  

Овесено мляко

Естествено сладкото овесено мляко отдавна е спечелило любовта на кафеманите поради идеалната си съвместимост с кафето. Освен всичко друго, такова мляко се пени добре благодарение на водоразтворимите фибри, които съдържа.

овесено мляко

Нискомаслено мляко

Ако приемате само богато, кремообразно лате, тогава обезмасленото мляко може да не е опция, защото има по-мек вкус в кафето ви. Иначе това е най-добрият избор за кафеена напитка, от която освен това са премахнати повечето мазнини. В същото време пяната, разбита от него, е просто отлична.  

Пълномаслено

Лидерът на нашата класация. Калина Тео, образователен експерт в Coffee Project в Ню Йорк, казва: „Пълномасленото мляко се разпенва най-лесно. С всички останали млечни алтернативи е необходима малко повече практика, за да се балансира аерацията и въздушния поток в млякото.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft