От всички рецепти със свински джолан, тази се оказа най-вкусна-Топи в устата, жалко че не усещате аромата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От всички рецепти със свински джолан, тази се оказа най-вкусна-Топи в устата, жалко че не усещате аромата!
От всички рецепти със свински джолан, тази се оказа най-вкусна-Топи в устата, жалко че не усещате...
3625
От всички рецепти със свински джолан, тази се оказа най-вкусна-Топи в устата, жалко че не усещате аромата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От всички рецепти със свински джолан, които знам, тази ми се оказа най-привлекателна. Споделям с вас този метод, който ви позволява да получите изключително нежни, крехки и златисти джоланчета и всичко това с минимални усилия.

Продукти:

  • Свински джолан 2 бр.
  • Горчица 4 с.л.
  • Мед - 2 супени лъжици.
  • Кимион 1 ч.л. 
  • Сол

Процес на готвене:

Започвам с старателно измиване на джолана в студена вода. 

Поставям двете джоланчета в подходяща тавичка, добавям сол и кимион.

Заливам със студена вода и слагам на огъня.

След като заври внимателно отстранявам пяната, докато спре да се образува обилно.

След това затварям капака, намалявам котлона и оставям да се готви час и половина, като периодично обръщам месото.

Няколко минути преди края на готвенето приготвям прост сос, който ще придаде на джоланите мекота и златист оттенък. Смесете мека горчица с мед до гладкост.

След варенето изваждам месото от бульона, поставям в чиния и леко охлаждам, след което го заливам с горчично-меден сос, като намазвам обилно цялата повърхност.

След това опаковам джоланите в плик за печене и ги поставям във фурната, предварително загрята до 175 градуса.

Джоланите се пекат час, след което отрязвам горната част на ръкава, намазвам бутчетата със сока от ръкава и ги връщам във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Получават се невероятно красиви и невероятно апетитни бутчета с нежна и мека коричка и сочно месо във вътрешността, което лесно се отделя от кокала.

Тази рецепта е истинско удоволствие за всички любители на месото!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft