От една кофичка кисело мляко излизат цяла планина от тези чудни мекички - ето точните пропорции за тестото:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От една кофичка кисело мляко излизат цяла планина от тези чудни мекички - ето точните пропорции за тестото:
От една кофичка кисело мляко излизат цяла планина от тези чудни мекички - ето точните пропорции...
79797
От една кофичка кисело мляко излизат цяла планина от тези чудни мекички - ето точните пропорции за тестото:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата, която ви предлагаме днес, е от графата "мамини" или "бабини" рецепти. Тестото е много простичко - не съдържа мая, не си играете да го точите и изрязвате.

Важно: не добавяйте към тестото още брашно, то трябва да е с консистенцията на гъст мед. Това е тайната на необичайната мекота на тези мекички!

Тестото с кисело мляко е универсално и търпи абсолютно всякакъв пълнеж. Може да сложите сирене, кашкавал, шоколад или както е в случая - пресни плодове. Единственият интересен момент е оформянето на мекиците. Ако го правите бързичко и не забравяте постоянно да потапяте ръцете си в брашно, всичко ще върви гладко.

чудни мекички със сода

Чудни мекички от лепкаво тесто

Продукти:

400 мл кисело мляко (1 кофичка)

1,5 - 2 ч.л.захар

0,5 ч.л.сол

1 ч.л.сода

1 с.л.олио

350-400 гр.брашно

400 гр.плодове

Приготвяне:

  1. За тестото просто смесете всички съставки, освен плодовете, в дълбока купа. Ще получите гъста маса (по-гъсто от палачинково тесто), но не достатъчно гъста, за да я замесите с ръце.
  2. В едната ръка поръсете малко брашно, сложете супена лъжица от тестото върху дланта си. Поставете няколко плода (в случая ягоди) в центъра. Потопете пръстите на другата си ръка в брашно и бързо прищипете краищата на тестото. Незабавно сложете мекичката в тигана, където вече е загрято олио.
  3. Пържете на умерен огън под капак за около 3 минути от всяка страна. Поставете готовите мекички върху домакинска хартия, така че да се абсорбира излишното олио, и след това, без да чакате да изстинат, ги сложете в тенджера с капак.пържени мекиципържени мекици с ягоди
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft