От какво всъщност се състоят грисът, бакпулвера и куп други храни

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
От какво всъщност се състоят грисът, бакпулвера и куп други храни
28874
Снимков материал: pixabay.com
От какво всъщност се състоят грисът, бакпулвера и куп други храни

Всеки знае крилатата фраза: "Ти си това, което ядеш . " Качеството на храната влияе пряко на нашето здраве и настроение. Често дори не се замисляме от какво всъщност е направена любимата ни храна . Съставът на хранителните продукти оставаме на заден план. Решихме да поправим тази несправедливост и да разберем от какво са направени популярни продукти.

Състав на храната


Рулца от раци

Защо тези пръчки се наричат ​​"раци", може само да се гадае. В крайна сметка месото от раци не е включено в състава им. Те са направени от евтини морски риби като минтай . Рибеното филе се смесва с белтъка и пшеницата. Добавя се и ароматизатор, така че наивните купувачи да не вярват, че в състава има месо от раци. И отгоре на пръчката е добавен червен хранителен оцветител.

Грис

Грисът ни е познат от детството. Някой обичаше каша от тази зърнена култура, а някой все още я помни като кошмар. Всъщност грисът е продукт, произведен от сортови смлени пшенични зърна с много малък диаметър. Така че кашата от грис е почти същата като пшеничната каша.

хематоген

Любимият деликатес също е изпълнен с тайни. Със сигурност сте чували, че съставът включва говежда кръв. Но не е така. Хематогенът се произвежда от черен хранителен албумин . И това вещество просто се получава от кравешка кръв.

Майонеза

Любимият ви салатен дресинг и сос за други ястия - майонеза - може да се купи в магазина или да се приготви у дома. Съдържа минимум съставки: олио, яйчен жълтък и лимонена киселина . Вярно е, че в магазинния продукт все още има аромати и консерванти.

Бакпулвер за тестото

Колко рецепти биха отишли ​​на вятъра, ако нямаше този чудотворен продукт в кулинарията. Бакпулверът за тесто съдържа вещества, които отделят газ. Поради това печенето придобива рехава и ефирна текстура . Биологичният бакпулвер е на базата на хлебна мая или специални бактерии. А в химичното - карбонати или бикарбонати.

"Стъклена" юфка

Сега помислете за състава на хранителните продукти за любителите на ориенталската кухня. Ако обичате уок и "стъклени" юфка, слушайте внимателно. Разбира се, този продукт няма нищо общо със стъклото, освен прозрачния му вид. Юфката съдържа вода, нишесте и стабилизатори .

Хляб и хумус

Всички знаем от какво се прави хляба. Но не сме толкова сигурни за диетичния хляб. Съставът на хляба включва ръжено брашно , сол и вода. Случва се този продукт да се прави и на базата на пшенично тесто.

Вкусно и оригинално предястие хумус се приготвя от пюре от нахут . Съдържа също чесън, сусамова паста и лимонов сок.

Тофу

На рафтовете в магазина лежи и се фука сирене тофу. Всъщност този продукт има много косвено отношение към сиренето. Тофу не се прави от животно, а от соево мляко . Соевите зърна се почистват добре, прецеждат се и се сваряват. Оказва се соево мляко, на базата на което се прави извара. И след това този продукт се пресова на слоеве, които се продават в нашите магазини. Така че сиренето тофу е напълно вегетариански продукт.

Съставът на хранителните продукти може да изненада не по-малко от вкуса им . Знаете ли какво крият тези популярни продукти? Това промени ли отношението ви към тях?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft