Отдавна е известно, че здравословното и правилно хранене придава приятна миризма на тялото
Фактът, че от здравословното и правилно хранене тялото излъчва приятна миризма, е потвърден и научно. След като знаем това можем ли да разберем кои храни да избягваме, за да не се допуска телата ни да излъчват лоша миризма.
От кои храни тялото мирише лошо
Оказа се, че може и диетолозите съветват да съобразяваме личните си планове за следващия ден с онова, което ще изядем и изпием днес.
При положение, че ни предстои делова среща в затворено помещение или личен разговор с важен човек, по-добре да се въздържим от някои блюда, за да не провокираме конфузни моменти.
При изследванията е установено, че приемът на алкохол не само усилва потоотделянето, но и увеличава концентрацията в потта на летливите вещества, които отделят неприятна миризма .
Постоянно употребяващите месо също излъчват по-остра инеприятна миризма в сравнение с вегетарианците . Важно е да се знае, че и някои зеленчуци са с подобно въздействие. Да не говорим за чесъна и лука, които са без съмнение здравословни, но остатъчната миризма от тях със сигурност не е нещо приятно.
Червеното цвекло , соята и спанакът съдържат съединения, от които храносмилането вади миризма на риба ! Това иде от веществото триметиламин – но иди го обяснявай на човека до теб, който умира от желание да си запуши носа. Няма обаче никакви проблеми, ако похапвате зърнени храни, зеленчуци /без изброените по-горе!/, ядки, салати.