От коя страна трябва да се слага фолиото, когато покриваме нещо за печене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
От коя страна трябва да се слага фолиото, когато покриваме нещо за печене
6053
Снимков материал: pixabay.com
От коя страна трябва да се слага фолиото, когато покриваме нещо за печене

Обикновено хората се разделят на две категории: някои обичат да готвят, докато други могат след това да мият планина от чинии и кухненски прибори без никакви проблеми. Въпреки това, за съжаление, често първите нямат втори наблизо, за да почистят след готвене.

Затова на помощ идват майсторските трикове. Фолиото за печене е незаменима вещ завсяка домакиня. Ястията, приготвени с него, се оказват също толкова вкусни и ароматни, колкото тези, изпечени на въглища. И листът за печене остава чист, сякаш нищо не се е случило. Ролката фолио, поставена върху деко, ще ви бъде полезна както при приготвяне на малки десерти, така и при приготвяне на месо и риба.

Фолио за печене

Избор на правилната ролка фолио за съдове за печене

Важно е да можете да изберете правилното фолио. За всеки метод на готвене е по-добре да използвате дебело фолио. Така че не е нужно да се притеснявате, че ще се разкъса или деформира по време на процеса на печене . Ако обаче имате под ръка само руло тънко фолио, не трябва да се разстройвате. Просто го сгънете на няколко слоя и здраво закрепете от всяка страна.

Контакт на храната с въздуха по време на готвене

При печене на месни и рибни ястия във фолио е важно да няма контакт на продукта с въздуха. Затова трябва добре да закрепите краищата на фолиото от всяка страна. Но когато готвите плодове и зеленчуци, въздухът няма да пречи. Благодарение на контакта с него продуктите ще се запарят и ще станат по-меки. Ако сте любители на пърженото, увийте го плътно във фолио.

Как да постигнем златиста хрупкава коричка

Разбира се, ястието, изпържено до златисто кафяво, изглежда много изкусително и апетитно. При използване на фолио обаче не всеки може да постигне този ефект. Затова е важно първо да доведете ястието до готовност и след това да го разопаковате или да премахнете фолиото. Оставете така 10-15 минути до получаване на желания загар. Препоръчително е ястието да се пече така на горен огън. Но дори и в най-простата фурна ще получите и пържена коричка. Само в този случай трябва да махнете фолиото 5-10 минути преди да е готово. В противен случай ястието може просто да се превърне в черен въглен.

Матова и лъскава страна: как да опаковате храна

Ако се вгледате внимателно във фолиото, ще забележите, че страните му са различни. Едната е лъскава, а втората е по-матова без гланц. Качеството на изпичане и вкусът на крайния резултат зависят от това от коя страна поставите фолиото върху тавата за печене. Така че внимавай. Гланцовата страна на ролката предава топлината по-добре и полепва по-малко върху храната. Затоватрябва да се уверите, че матовата страна на фолиото е отвън.

Температура по време на печене

Ако използвате фурна, а не открит огън за приготвяне на ястия, температурните условия ще бъдат различни. Месото трябва да се пече при температура 190 градуса, птиците - 180 градуса, а рибата - 160 градуса. Ако все пак предпочитате да готвите на открит огън, поставете храната върху скарата, когато въглищата са изстинали малко. Важно е ястието да се готви бавно на дим, а не на пламък. Тъй като всичко вътре просто ще остане сурово.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft