От тефтера на баба: Домашната Апетитка с патладжан и чесън. Приготвя се за норматив, а вкусът й не се забравя лесно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Нещо свежо
От тефтера на баба: Домашната Апетитка с патладжан и чесън. Приготвя се за норматив, а вкусът й не се забравя лесно!
46675
Снимков материал: pixabay.com
От тефтера на баба: Домашната Апетитка с патладжан и чесън. Приготвя се за норматив, а вкусът й не се забравя лесно!

СЪСТАВКИ:

  • 1 кг патладжани,

  • 0,5 кг лук,

  • 600 гр. домати,

  • 1 глава чесън,

  • 100 мл растително масло,

  • 1 лъжица смлян пипер

Как да се приготви Апетитката от патладжан за зимата.
Време за готвене 1,5 часа.


1. Измийте старателно патладжаните, отрежете връхчетата и нарежете на кубчета.
2 Загрейте половината от растителното масло в тигана и поставете нарязаните патладжани, запържете до златисто кафяво, 5-7 минути.

Извадете и поставете ги в купа.
3. Обелете и нарежете лука. Задушете отделно в тиган с растително масло до златисто кафяво.
4. Доматите се нарязват на ситно и се запържват в растително масло за 5 минути.
5. Сложете всички печени зеленчуци в един голям съд. Добавете сол, пипер и разбъркайте. Сложете на котлона и след като заври оставете да къкри 20 минути.
6. Разпределете апетитката в буркани, затворете плътно и консервирайте във вряща вода или съхранявайте в хладилник в срок до 3-4 седмици.

Поднесете с прясно изпечен хляб и се насладете на незабравимия вкус.
Приятен апетит!

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft