От това парено тесто стават най-нежните и въздушни еклерчета - ето точно как се прави:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
От това парено тесто стават най-нежните и въздушни еклерчета - ето точно как се прави:
82285
Снимков материал: pixabay.com
От това парено тесто стават най-нежните и въздушни еклерчета - ето точно как се прави:

Самото понятие " парено тесто " за мнозина звучи като термин от професионалната кухня. Днес ще развенчаем този мит, като ви покажем колко лесно е всъщност да се приготви тесто за еклери .

При това такова, от което се получават най-нежните и въздушни еклерчета , които да напълните с любимия си крем:

домашни еклери

Парено тесто за еклери

Продукти:

  • Брашно - 160 гр. (около 1 чаша)
  • Масло - 100 гр.
  • Вода - 250 мл (можете да смесите 125 мл вода + 125 мл прясно мляко)
  • Яйца - 4 бр.
  • Сол - 1/2 чаена лъжичка

Приготвяне:

  1. Сложете тенджера с дебело дъно на слаб огън, след което изсипете вътре водата (млякото), добавете маслото и солта. След това трябва да изчакате, докато маслото се разтопи изцяло, и варете сместа в продължение на три минути.
  2. Вече на среден огън изсипете цялото количество брашно в маслената смес и започнете да бъркате много енергично, докато сместа стане хомогенна и се оформи на топка, която се отделя от стените на тенджерата. Когато тестото е готово, на дъното на съда ще започне да се образува сух слой от брашно.
  3. Свалете тенджерата от огъня, охладете до около 70 градуса, когато вече не е гореща, но все още е много топла.
  4. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбърквате тестото много внимателно всеки път, докато се поеме напълно всяко яйце. Много е важно да добавяте яйцата едно по едно! Ако веднага добавите всички яйца, тестото ще стане течно. Тестото трябва да е лъскаво и по-гъсто от кексовото.
  5. Приготвеното хомогенно тесто се поставя в шприц или обикновена торбичка (отрязана под ъгъл), след което се шприцоват еклерчета в желаната форма върху тавичка, покрита с хартия за печене (за всеки случай намажете хартията с малко мазнина). Можете и просто да вземете от тестото с лъжица и да го поставите на купчинка.
  6. Изпечете еклерите във фурна, загрята до 180 градуса, за около 40-45 минути, без да отваряте фурната! Щом са готови, оставете ги в изключена фурна, докато се поохладят, преди да отворите вратичката.
  7. Напълнете еклерите с крем по желание - използвайте шприц или малка лъжичка.

парено тесто

За да направите идеалното тесто за еклери, трябва да запомните няколко малки правила:

  1. Яйцата не трябва да са студени, така че предварително ги извадете от хладилника;
  2. Тестото трябва да се разбърква активно, така че може да използвате миксер;
  3. Необходимо е да се използват само натурални съставки. Без заместители и растителни мазнини. Иначе еклерите може да не се надуят хубаво.

Приятен апетит!
© Jemchyjinka.ru Източник: https://jemchyjinka.ru/2019/01/21/nezhnejshee-zavarnoe-testo-dlya-eklerov/?fbclid=IwAR2BOgzo1Ph3HOF0VkMcilMO7gUHAYcWv789xqzLsT77777777777777 sh7c7v7m7z77777777m7gmcmcilOrgMozMeOrgMo7gUHAYc

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft