24 Януари 2019
82285
Снимков материал: pixabay.com
Самото понятие " парено тесто " за мнозина звучи като термин от професионалната кухня. Днес ще развенчаем този мит, като ви покажем колко лесно е всъщност да се приготви тесто за еклери .
При това такова, от което се получават най-нежните и въздушни еклерчета , които да напълните с любимия си крем:
Парено тесто за еклери
Продукти:
- Брашно - 160 гр. (около 1 чаша)
- Масло - 100 гр.
- Вода - 250 мл (можете да смесите 125 мл вода + 125 мл прясно мляко)
- Яйца - 4 бр.
- Сол - 1/2 чаена лъжичка
Приготвяне:
- Сложете тенджера с дебело дъно на слаб огън, след което изсипете вътре водата (млякото), добавете маслото и солта. След това трябва да изчакате, докато маслото се разтопи изцяло, и варете сместа в продължение на три минути.
- Вече на среден огън изсипете цялото количество брашно в маслената смес и започнете да бъркате много енергично, докато сместа стане хомогенна и се оформи на топка, която се отделя от стените на тенджерата. Когато тестото е готово, на дъното на съда ще започне да се образува сух слой от брашно.
- Свалете тенджерата от огъня, охладете до около 70 градуса, когато вече не е гореща, но все още е много топла.
- Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбърквате тестото много внимателно всеки път, докато се поеме напълно всяко яйце. Много е важно да добавяте яйцата едно по едно! Ако веднага добавите всички яйца, тестото ще стане течно. Тестото трябва да е лъскаво и по-гъсто от кексовото.
- Приготвеното хомогенно тесто се поставя в шприц или обикновена торбичка (отрязана под ъгъл), след което се шприцоват еклерчета в желаната форма върху тавичка, покрита с хартия за печене (за всеки случай намажете хартията с малко мазнина). Можете и просто да вземете от тестото с лъжица и да го поставите на купчинка.
- Изпечете еклерите във фурна, загрята до 180 градуса, за около 40-45 минути, без да отваряте фурната! Щом са готови, оставете ги в изключена фурна, докато се поохладят, преди да отворите вратичката.
- Напълнете еклерите с крем по желание - използвайте шприц или малка лъжичка.
За да направите идеалното тесто за еклери, трябва да запомните няколко малки правила:
- Яйцата не трябва да са студени, така че предварително ги извадете от хладилника;
- Тестото трябва да се разбърква активно, така че може да използвате миксер;
- Необходимо е да се използват само натурални съставки. Без заместители и растителни мазнини. Иначе еклерите може да не се надуят хубаво.
Приятен апетит!
© Jemchyjinka.ru Източник: https://jemchyjinka.ru/2019/01/21/nezhnejshee-zavarnoe-testo-dlya-eklerov/?fbclid=IwAR2BOgzo1Ph3HOF0VkMcilMO7gUHAYcWv789xqzLsT77777777777777 sh7c7v7m7z77777777m7gmcmcilOrgMozMeOrgMo7gUHAYc
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари