Бухтичките са класиката на бабините рецепти от нашето време. Тази рецепта се отнася конкретно за онези, които обичат домашната кухня и се радват на тестените закуски. Тестото е просто, а рецептата елементарна.
Тестото с кисело мляко е универсално и подлежи на абсолютно всякакво пълнене. Плодовете са по ваш избор и вкус.
съставки
кисело мляко 400 ml
захар 1.5–2 чл. л.
сол 0,5 ч.
сода 1 ч. Л
Слънчогледово масло 1 супена лъжица.
Пшенично брашно 350–400 g
плодове 400 g (по ваш избор или сладко)
подготовка
За тестото просто смесете всички съставки, с изключение на плодовете, в дълбока купа. Ще получите гъста маса (по-дебела от палачинковата), но не достатъчно плътна, за да го замесите с ръцете си.
В едната си ръка поръсете малко брашно, сложете супена лъжица върху дланта си.. Сложете малко плодове в центъра. Изплакнете пръстите на другата ръка и бързо стиснете ръбовете. Веднага поставете бухтичката в тигана, загрят много добре със слънчогледово масло
Няма значение дали повърхността на е твърда и има пропуски. Вече в тигана внимателно коригирайте. Изпържете на средна топлина под капака за около 3 минути от всяка страна. Поставете готовите бухтички на хартиена кърпа, така че излишната мазнина да се абсорбира, след това, без да чакате да се охлади
От горните съставки ще получите около 12-14 бухтички. Вкусът им е най-добър, когато са топли и комбинирани с айрян. Бъдете сигурни: няма да имат време да се охладят. Споделихме рецептата с вас, а вие я споделете в социалните мрежи с приятели!