От 20 години не съм купувала хляб! Приготвям само този Хляб на тиган и семейството ми го обожава:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От 20 години не съм купувала хляб! Приготвям само този Хляб на тиган и семейството ми го обожава:
От 20 години не съм купувала хляб! Приготвям само този Хляб на тиган и семейството ми го обожава:
196013
От 20 години не съм купувала хляб! Приготвям само този Хляб на тиган и семейството ми го обожава:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе вкусен, свеж, мек и невероятно ароматен домашен хляб . Дори не е нужно да включвате фурната! Хлебчетата се пекат в тиган . Цялата работа ще отнеме около час, 45 минути от които е втасването на тестото. Ето продуктите за най-лесния и вкусен Хляб на тиган :

Домашен Хляб на тиган

Продукти:

  • 1 чаша топла вода (200 ml);
  • 1 с.л.
суха мая (10 g);
  • 4 ч.л. захар;
  • 1/3 чаша растително масло (60 ml);
  • 1 чаша топло мляко (200 ml);
  • 1/2 ч.л. сол;
  • 5 чаши брашно (600 г) + 30-50 г за месене на тесто;
  • 100 г масло.
  • Приготвяне:

    В купа смесете топла вода, мая, захар и растително масло. Оставете под капак за 10 минути, за да се активира маята.

    замесване тесто

    Налива се топлото мляко и се посолява, разбърква се. Пресейте брашното, замесете меко тесто.

    Оставете покрито за 40-45 минути, докато тестото утрои обема си.

    втасало тесто

    Премесете леко тестото, като добавите малко брашно. Разделете на 12 части.

    тестени топки

    Разточете всяко парче на топка. Разделете 100 г меко масло на 12 части и поставете по една върху всяка топка тесто.

    Използвайте ръцете си, за да разтегнете тестото на тънък слой, като го мажете с мекото масло. Вземете следващото парче, поставете го отгоре, направете същото. След това добавете трети слой тесто. За 1 хляб са ви необходими 3 парчета тесто.

    тесто с масло

    Сега сгънете трите слоя тесто: от двете страни - към центъра, след това отгоре и отдолу - към центъра.

    Оформете кръг.

    сгъване тесто

    тестена питка

    Прехвърлете в загрят тиган. Намалете котлона на средна степен и изпечете питките по 3 минути от всяка страна. Допълнително надупчете тестото с клечка за зъби или вилица на няколко места.

    питка на тиган

    хляб на тиган

    Ароматна домашна питка на тиган - не може да бъде по-лесно!

    домашен хляб на тиган

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft