От 3 чаши извара можете да приготвите невероятно вкусна закуска за 6 членове на семейството. Ще бъде особено питателна и с деликатна текстура. За да я приготвите, просто трябва да знаете как да приготвите правилно Запеканка от извара .
Нейната рецепта е много лесна за запомняне, защото от всичко се слага "по 3" - 3 чаши извара, 3 яйца, 3 супени лъжици захар, и още заквасена сметана и грис. Между другото, можете да замените последната съставка с оризово брашно. Това няма да направи сладкото ястие по-малко пухкаво. Освен това ще има много приятна консистенция. Ето рецептата за най- пухкавата запеканка от извара :
Пухкава запеканка от извара
Продукти:
- 3 чаши извара
- 3 яйца
- 3 с.л.
Приготвяне:
В дълбок съд комбинирайте извара с всякакво съдържание на мазнини със захар. Разбийте яйцата. Добавете заквасена сметана, сол и ванилия. Смесете всички съставки с пасатор до гладкост.
Добавете гриса към изварата. Всичко се разбърква добре. След това добавете предварително накиснатите в топла вода (или ром) и отцедени стафиди. Смесете всички съставки отново до гладкост.
Поставете изварената смес в тава за печене. Поставете в предварително загрята до 160 градуса фурна за 50-60 минути.
Оставете запеканката с извара леко да се охлади, след което може да я поръсите с пудра захар. Сладостта на такива печива се съчетава добре с леката киселинност на соса от горски плодове:
За да го приготвите, измийте добре 300 г череши. Отстранете костилките. Поставете плодовете в тенджера. Към тях добавете 50 г захар и 2 щипки смляна канела. Залива се с 50 мл вода. Сложете на огъня, разбъркайте всичко енергично. Когато се появят първите мехурчета, сипете в черешовата смес 1 с.л. царевично нишесте, разредено в 50 мл вода. Всичко се разбърква добре. След като заври, варете черешовата смес на среден огън за 1 минута, като бъркате енергично. След това добавете 1 ч.л. ванилова захар. Разбъркайте всичко добре и махнете тенджерата от котлона. Оставете сместа да изстине. След това залейте порционните парчета от запеканката с ароматния горски сос и сервирайте ястието.