От 5 години приготвям най-сочните кюфтенцата по специален начин: без пържене, без капка олио и без хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От 5 години приготвям най-сочните кюфтенцата по специален начин: без пържене, без капка олио и без хляб
От 5 години приготвям най-сочните кюфтенцата по специален начин: без пържене, без капка олио и...
149327
От 5 години приготвям най-сочните кюфтенцата по специален начин: без пържене, без капка олио и без хляб
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако все още не сте намерили вашата идеална рецепта за кюфтета , тогава предлагам да опитате моята рецепта за сочни домашни кюфтенца . Всички приятели и познати ги обожават, а у дома не искат да опитат други! Най-хубавото е, че са здравословни - без пържене, без капка олио, а стават супер сочни и без хляб. Ето лесната рецепта за перфектните домашни кюфтенца :

Перфектните домашни кюфтенца

Продукти:

600 г кайма

1 яйце

100 мл прясно мляко

40 г царевично брашно

1 много голяма глава лук или две по-малки

30-40 г грис

Сол, подправки, в зависимост от вкуса

100 г кашкавал

Приготвяне:

Можете да направите кюфтетата от всякаква кайма, може и смес.

При мен в случая каймата е от пилешки и пуешки бутчета.

Най-добре е да си я приготвите сами - отделете месото от костите и го смелете в месомелачка. Ако ви се струва, че месото е сухо, не се притеснявайте, кюфтенцата са много сочни.

мляно месо

Лукът също трябва да бъде смлян.

След това разбийте яйце в каймата, добавете сол, черен пипер и чесън (може и сушен).

Изсипете в друга купа царевичното нишесте. Именно то придава на кюфтетата уникална нежност.

царевично нишесте

Нишестето се залива с топло мляко и се оставя за 5 минути.

След това го добавете към каймата и объркайте.

кайма за кюфтета

Тъй като каймата е течна, е необходимо да добавите и грис.

Разбъркайте и омесете хубаво каймата, така че кюфтетата да не загубят формата си по-късно.

Оформете каймата на топки и поставете веднага върху тавичка, покрита с хартия за печене.

сочни кюфтенца

След това вземете обикновена пластмасова бутилка с капачка, навлажнете я във вода и направете дупка в средата на топчетата месо. Трябва да получите нещо подобно:

Включете фурната и загрейте до 180 °. Времето за печене е 15 минути.

След това извадете кюфтенцата и поставете парче кашкавал във всяка кухина. Обикновено използвам сирене моцарела.

кюфтета с моцарела

Върнете във фурната и печете още 10 минути, докато кашкавалът се запече.

сочни кюфтенца

Украсете кюфтетата с домати и пресни билки.

сочни домашни кюфтета

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft