Замесва се тесто от всички изброени продукти и се оставя да втаса. След това тестото се разделя на 5 равни по големина топки. Всяка от топките се разточва, като се нареждат една върху друга и помежду им се маже с малко масло и се ръси от счуканите орехи. После всички разточени и поръсени с орехи листа се навиват на руло. Рулото се нарязва на шайби, дебели не повече от 2 см. Подреждат се в тава, намазана с масло, и се оставят да втасат и бухнат. Пекат се в умерена фурна до зачервяване. След като изстинат, се заливат със сироп от 1 л вода и 1 кг захар (сиропът трябва да е студен). Може да приготвите и по-голяма доза и след като ги изпечете и охладите, да съхранявате охлювите в хартиен плик. Издържат така две-три седмици. След това просто се заливат със сиропа.
Охлюви - сладка баница
19 Май 2015
174411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Автор:
Марияна Желязкова, Бургас
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари