Охлюви - сладка баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Охлюви - сладка баница
Охлюви - сладка баница
admin
Добавена от: admin
174411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 яйца
1 ч.ч. топло прясно мляко
мая колкото кибритена кутия
щипка сол
1 ванилия
1 с.л. олио
около 1 кг брашно
малко масло
200-300 гр. орехи
За сиропа:
1 кг захар
1 л вода

Замесва се тесто от всички изброени продукти и се оставя да втаса. След това тестото се разделя на 5 равни по големина топки. Всяка от топките се разточва, като се нареждат една върху друга и помежду им се маже с малко масло и се ръси от счуканите орехи. После всички разточени и поръсени с орехи листа се навиват на руло. Рулото се нарязва на шайби, дебели не повече от 2 см. Подреждат се в тава, намазана с масло, и се оставят да втасат и бухнат. Пекат се в умерена фурна до зачервяване. След като изстинат, се заливат със сироп от 1 л вода и 1 кг захар (сиропът трябва да е студен). Може да приготвите и по-голяма доза и след като ги изпечете и охладите, да съхранявате охлювите в хартиен плик. Издържат така две-три седмици. След това просто се заливат със сиропа.

Автор:
Марияна Желязкова, Бургас
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft