19 Февруари 2021
39307
Снимков материал: pixabay.com
За тестото:
- 200 мл мляко;
- 2 яйца;
- 75 г масло;
- 75 г захар,
- 10 г ванилова захар;
- 25 г компресирана мая;
- 0,5 ч. л.
сол;
брашно ≈ 550 g.
Пълнеж:
- 650 г сирене;
- 75 г захар,
- 1 яйце +1 белтък;
- ванилия на вкус.
- 1 жълтък
Рецепта:
- В топло мляко се разрежда мая с 1 ч.л. захар (от общото количество). Добавете 5 с.л. брашно (от общото. към тези), смесено до хомогенност.
- Смесване на яйца, сол, захар, меко масло до гладка смес. Разбърква се до гладкост. Добавя се брашно. Не всички наведнъж, обикновено оставям по няколко лъжици. Разбърква се с дървена лъжица. Изсипете останалото брашно на масата, замесете (около 10 минути) тесто.
- Правите тестото на топка, слагате я в намазана с масло купа, оставяте го настрана да втаса.
- След това прегърнете тестото, закръглете го, покрийте със стреч фолио и оставете да втаса.
- Приготвя се пълнежа: пасирайте сиренето, добавя се захар, ванилия, яйце, разбърква се. Добавя се още малко белтък, разбърква се. Плънката не трябва да е прекалено тънка! ⠀
- Поръсете с брашно, разстелете тестото, леко разнесете с ръце, придавайки правоъгълна форма (не подминавайте!), Разточете на равномерен слой ≈57x40 см (дебелина по-малка от 5 мм).
- Слагаме пълнежа на равномерен слой върху тестото, като не достига единия и другия ръб, за да не се разлива. Навива се на руло. Разделено на 12 равни части. Изравняват се да са еднакви.
- Поставят се върху покрит лист за печене. Намажете охлювчетата с 2 ч.л. жълтък, оставят се още 10 минути. ⠀
- Печете при t 180 ° C ≈25 минути. Погледнете във фурната си. ДОБЪР АПЕТИТ!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари