Очиболец рецепта за болки в стомаха

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Очиболец рецепта за болки в стомаха
8522
Снимков материал: pixabay.com
Очиболец рецепта за болки в стомаха

Стомашно-чревните разстройства са особено често срещани през горещите летни месеци. Повечето от тях отшумяват за ден-два с някаква диета, по-добрa хигиена и билкови отвари.

Можете да си направите отвара от бяла мъртвакоприва - нужни са ви три стръка от билката.

Нарязвате ги и ги слагате в литър вода – варите сместа, докато остане на половина. След това прецеждате и пиете преди храна по една винена чашка.

Стомашното неразположение можете да отстраните и с градински карамфил. Освен болката, ще се отървете и от натрупаните газове – сложете си 2 ч.л. в литър вряща вода.

След като поври три минути, отдръпнете от котлона, прецедете и изпийте на три дози по 1 ч.ч. Може да подсладите със захар.

Дивият копър е още едно добро решение, ако искате да се отървете от болки в стомаха и чревно възпаление. Един стрък от билката се нарязва и се попарва с вряла вода. Оставяте да престои три часа, след което изпивате като чай.

Друга билка, която се използва често и в кулинарията – целината, също може да ви помогне да решите проблема със стомашните болести.

Трябват ви 2 с.л. целина заедно с корените. Варите в 400 мл вода десетина минути. След това отварата се оставя да изстине напълно – пие се три пъти дневно по 100 мл.

Ефикасна билка за стомашно-чревно неразположение е и планинският очиболец – той помага при колит, диария и други стомашно-чревни заболявания. Според много специалисти, това е най-подходящата билка за състояния като хроничнадиария.

Отвара от очиболец можете да си направите с 1 с.л. от коренищата – нарежете ги на ситно и сложете да се варят в половин литър вода за десетина минути. След това приемайте по една винена чаша три пъти на ден.

При диария направете отвара от 80 г цвят от лайка, 60 г стръкове от жълт кантарион, 50 г стръкове от камшик, по 40 г от следните билки – мента, кимион, резене и планински очиболец.

Залейте с половин литър вряща вода 2 с.л. от билковата смес. Оставете ги да се киснат за час, след това приемайте по 1 винена чашка преди храна.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft