Още не бях я извадила от фурната и децата я нападнаха. Кайгана каквато не сте яли досега
16 Август 2016
854941
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
5 яйца
6 с.л. брашно
½ ч.л.
сол
½ ч.л. захар
50 гр масло
1 ½ ч.ч. вода
150 гр настърган кашкавал
½ ч.л. захар
50 гр масло
1 ½ ч.ч. вода
150 гр настърган кашкавал
Яйцата се разбиват с миксер в купа. Добавят се захарта, солта и брашното. Работата с миксера продължава, докато се получи пухкава кремообразна смес.
На тънка струя се наливат разтопеното масло и водата. Рядката, но хомогенна смес се изсипва в намаслена тава. Поръсва се равномерно с настърган кашкавал.
Кайганата се пече на 200°С до златист загар отгоре и пухкава добре изпечена сърцевина. Ако с лек натиск по средата (с пръст), печивото не поддава и потъва, е готово. При мен печенето отне около 30 минути. Към края на печенето се надува като суфле, с изстиването леко спада.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари