Още не бях я извадила от фурната и децата я нападнаха. Кайгана каквато не сте яли досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още не бях я извадила от фурната и децата я нападнаха. Кайгана каквато не сте яли досега
Още не бях я извадила от фурната и децата я нападнаха. Кайгана каквато не сте яли досега
854941
Още не бях я извадила от фурната и децата я нападнаха. Кайгана каквато не сте яли досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти:

5 яйца
6 с.л. брашно
½ ч.л.

сол
½ ч.л. захар
50 гр масло
1 ½ ч.ч. вода
150 гр настърган кашкавал

 

Приготвяне:

Яйцата се разбиват с миксер в купа. Добавят се захарта, солта и брашното. Работата с миксера продължава, докато се получи пухкава кремообразна смес.

На тънка струя се наливат разтопеното масло и водата. Рядката, но хомогенна смес се изсипва в намаслена тава. Поръсва се равномерно с настърган кашкавал.

Кайганата се пече на 200°С до златист загар отгоре и пухкава добре изпечена сърцевина. Ако с лек натиск по средата (с пръст), печивото не поддава и потъва, е готово. При мен печенето отне около 30 минути. Към края на печенето се надува като суфле, с изстиването леко спада.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft