Тези питки с кашкавал са идеални и разкошни за всеки празник
Предлагаме ви рецептата за вкусни питки с кашкавал, които се правят само за половин час. Нищо и никаква работа, а са разкошни за всеки празник и трапеза.
Чудно вкусни и експресни питки с кашкавал
Трябват ни чаша и половина брашно, една лъжица с бакпулвер, една лъжичка със захар, половин лъжичка сол, една чаша с настърган кашкавал, една трета чаша масло или маргарин, половин чаша с прясно мляко.
Първо е необходимо да вземем един по-голям съд и в него да поставим брашното, заедно с бакпулвера, солта и захарта.
Отново разбъркваме хубаво и доливаме от прясното мляко като пак разбъркваме след това. Взимаме една тава, в която поръсваме малко брашно и в нея поставяме получената преди това смес.
Започваме да месим, докато сместа не омекне. В друга една тава поставяме оризова хартия. Започваме да оформяме топчета от меката смес и да ги поръсваме с настърган кашкавал.
Накрая ги оставяме да се пекат във фурната, която преди това сме загряли на температура не повече от 200 градуса. Трябват им около 15-ина минутки във фурната, за да станат готови.
Когато сервираме тези чудни питки с кашкавал, ги поднасяме леко изстинали, но все още доста топлички. Правят се за около половин час, но няма такава вкусотия после.
Стават толкова мекички, ароматни и вкусни, че са идеални за закуска сутрин или следобед, а защо не и за почерпка в офиса ако имате хубав повод за това.
Пожелаваме ви да си ги изядете с кеф и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!