Този солен пай се омита от масата до 5 минути! Цялото семейство го обича!
Това е перфектната комбинация! Тестото е супер леко, като в същото време е хрупкаво, а плънката – богата… просто думите не стигат да се опише. Толкова е вкусно! Можем да кажем с пълна увереност, че солените пайове, не са в никакъв случай по-лоши от сладките.
Нужни съставки:
За форма от 20-23 см:
Брашно – 250 грама
Заквасена сметана – 1 супена лъжица
Краве масло – 90 грама
Яйца – 1 брой
Сол – 0,5 чаена лъжичка
За плънката:
Картофи (големи) – 3 броя
Пилешко месо – 300 грама
Лук – 1 брой
Сол – щипка
За заливката:
Яйца – 2 броя
Заквасена сметана – 50 грама
Прясно мляко – 50 мл
Сол – щипка
Червен пипер – щипка
Индийско орехче – 0,25 чаена лъжичка
Зелени подправки – 1 супена лъжица
Приготвяне:
За тестото смесете брашното с леко охладеното (но не прекалено твърдото) масло.