Още са в сезон-Винаги стават вкусни-Сарми с кисело зеле и кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още са в сезон-Винаги стават вкусни-Сарми с кисело зеле и кайма
Още са в сезон-Винаги стават вкусни-Сарми с кисело зеле и кайма
3967
Още са в сезон-Винаги стават вкусни-Сарми с кисело зеле и кайма
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти:

* 1 бр. кисела зелка
* 500 г кайма
* 1 чаена чаша ориз
*  Черен пипер, червен пипер, сол
* Домати - 2 супени лъжици
* Лук - една глава
* Олио - супена лъжица
* Бекон 150 г
* Чесън - 2 скилидки

Приготвяне: 

Измийте 2-3 пъти ориза и отцедете.

Подгответе каймата: сложете в нея червения и черния пипер, ситно нарязания лук и чесън, доматеното пюре, олио.

Добавете ориза и разбъркайте много добре. Ако зелето е достатъчно кисело и солено, от сол няма нужда.
След, което навийте сармите: Ако зелевите листа са много големи, разделете ги на две. Изрежете дебелите части и жилките. Навивайте сармите, без да ги стягате много. В противен случай сармите ще станат сбити.

На дъното на тенджерата сложете зелеви листа наредете сармите, като между редовете поставяте парченца пушен бекон и ги залейте с 3 чаени чаши вода.

Покрийте с чиния, за да се задушат и варете на слаб огън 1-2 часа, като внимавате да не останат без вода.
По желание, може да ги поднесете поръсени с магданоз и лют пипер

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft