Още си спомням вкуса му: Хрупкави кори, нежен крем, който те кара да мъркаш от удоволствие... Уникален Наполеон!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още си спомням вкуса му: Хрупкави кори, нежен крем, който те кара да мъркаш от удоволствие... Уникален Наполеон!
Още си спомням вкуса му: Хрупкави кори, нежен крем, който те кара да мъркаш от удоволствие......
9144
Още си спомням вкуса му: Хрупкави кори, нежен крем, който те кара да мъркаш от удоволствие... Уникален Наполеон!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една от най-популярните торти сред любителите на сладко е Наполеон. Всяка добра домакиня иска да се научи как да я приготвя перфектно. Вариации на тема "Наполеон" има десетки. 

Ако не знаете подходяща рецепта, ние ви предлагаме да опитате тази - изпитана и винаги сполучлива! 

Продукти:

460 гр. брашно

410 гр.

масло

160 гр. вода

15 гр. оцет

1/3 ч.л. сол

700 мл прясно мляко

200 гр. захар

3 яйца

30 гр. нишесте

10 гр. ванилова захар

Приготвяне:

  1. Нарежете 260 гр. охладен масло кубчета. Изсипете пресятото брашно и солта. Стрийте на трохи.
  2. Смесете ледената вода и оцета. Изсипете сместа в брашнената смес. Замесете тесто.
  3. Разделете тестото на 14 парчета. Увийте всяко парче в прозрачно фолио и сложете във фризера за около половин час.
  4. Прехвърлете тестото в хладилника. Вземайте по една топка, а останалото дръжте в хладилника.
  5. Първата топка разточете върху плот, поръсен с брашно. Подгответе шаблон във формата на кръг с диаметър 21 сантиметра. Подрежете ръбовете на тестото по него. Не изхвърляйте изрезките - ще ги използваме за поръсване.
  6. Сложете тестото върху хартия за печене и набодете с вилица. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 7 минути до златисто-кафяво. По същия начин пригответе и останалите блатове. Изрезките от тестото печете 7-9 минути. Сложете ги в плик до използването им.
  7. Пригответе крема. Разбийте яйцата, добавете захарта и ваниловата захар и разбийте хубаво на пухкава светла пяна. Добавете нишестето при постоянно разбъркване. Сложете млякото да заври и на тънка струйка го излейте в жълтъчната смес. Сложете крема на слаб огън. Варете до сгъстяване.
  8. Отстранете от огъня. Охладете крема до 30 градуса. Прибавете 150 г масло и разбъркайте.
  9. Сглобете тортата. Всеки блат намажете с крема и ги слепете внимателно. Накрая намажете хубаво с крем отгоре и отстрани. Натрошете изрезките и поръсете с тях тортата. Сложете десерта в хладилника за една нощ.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft