Още щом чуеш, че е турско, знаеш, че ще е голяма вкусотия! Турските питки, в които светът се влюби:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още щом чуеш, че е турско, знаеш, че ще е голяма вкусотия! Турските питки, в които светът се влюби:
Още щом чуеш, че е турско, знаеш, че ще е голяма вкусотия! Турските питки, в които светът се влюби:
13911
Източник: actualno.com
Още щом чуеш, че е турско, знаеш, че ще е голяма вкусотия! Турските питки, в които светът се влюби:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За тези турски хлебчета не ви трябва нищо кой знае какво като продукти, но резултатът ще ви изуми с вкус и нежна текстура. Това е рецептата за популярните в южната ни съседка питки поача .

А ние ви предлагаме да ги приготвите съвсем сами - лесно е. Ето и продуктите за Турска поача :

Турска поача

Продукти:

900 гр. брашно

200 мл топло прясно мляко

200 мл олио

2 белтъка

5 с.л. кисело мляко

20 гр. прясна мая (половин кубче)

15 гр. бакпулвер (1 пакетче)

160 мл топла вода

3 ч.л. сол

1 с.л. захар

ЗА НАМАЗВАНЕ:

2 жълтъка

2 с.л. прясно мляко

2 с.л. олио

ЗА ПЛЪНКАТА:

500 гр. сирене

50 гр. масло

Приготвяне:

Всички продукти трябва да са на стайна температура.

В голяма купа пресейте брашното заедно със солта и бакпулвера.

В затопленото мляко разтворете маята със захарта и 2 с.л. брашно. Оставете да шупне хубаво.

В друга купа разбийте белтъците, добавете киселото мляко и олиото.

Когато маята стана готова, изсипете я в кладенче, което сте оформили в брашното, след това изсипете там млякото с белтъците и олиото. Накрая добавете топлата вода.

Омесете меко, нелепнещо тесто, като при нужда добавете още малко брашно, колкото да обере влагата.

Оставете тестото, покрито със стреч-фолио, да втаса в дълбока купа за 40 мин във фурната на 50 градуса и отворена врата.

Ако разполагате с повече време, може да го оставите да втасва на открито покрито с одеяло или кърпа.

Втасалото тесто разделете на части, от всяка оформете елипса, намажете я с разтопеното масло и сложете по 1 ч.л. от плънката (натрошено сирене). Защипете краищата на тестото отгоре плътно. 

турска поача

Готовите питки сложете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с жълтъците, разбити с млякото и олиото, и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft