700 г тесто за хляб
250 г спагети
500 г кайма
400 г кашкавал
100 г топено сирене
1/2 връзка магданоз
масло
за соса:
4-5 домата от консерва
1/2 ч.ч. доматен сок
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. кетчуп
1 люта чушка
2 с.л. олио
1 ч.л. оцет
2 ч.л. захар
черен пипер
чубрица
2 скилидки чесън
400 г от тестото се разточва така, че след като се постави на дъното на тава, краищата му да излизат от външната й страна. Върху така получения блат се разстилат половината сварени спагети. С пасатор се разбиват всички продукти за соса. След това тази смес се слага в дълбок тиган и заедно с каймата се запържва леко. Върху спагетите в тавата се настъргва половината от кашкавала, залива се с плънката от тигана, а отгоре се разпределя топеното сирене и се поръсва с магданоз. Слагат се другата част от спагетите и се поръсва с останалия настърган кашкавал. Другата част от тестото се разточва така, че да покрие изцяло плънката. С краищата на долния блат се запечатва горният. Намазва се с масло и се пече поне 30-40 минути до зачервяване. След като се извади от фурната, се покрива с влажна кърпа за 10-15 минути.