Пай с агнешко и коприва

вход през zajenata.bg
Пай с агнешко и коприва
admin
Добавена от: admin
5285
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 г агнешко месо от бут
200 мл течна сметана
3 яйца
3–4 с. л. ледена вода
1 щипка сол
125 г краве масло
250 г брашно
3 филии твърд, стар хляб
3–4 скилидки чесън
1 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. дижонска горчица
1 червена чушка
200 г гъби
50 мл олио
1 глава лук (средно голяма)
300 г коприва
сол и бял пипер на вкус 

Всички продукти за тестото се смесват в купа и внимателно се бъркат с дървена лъжица, докато се получи тесто. Оформя се топка и се оставя да преседи няколко часа. След това се разточва на кора и се разстила във формата за печене.
Месото се нарязва на средно големи кубчета, а копривата се бланшира за кратко във вряща подсолена вода.Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се месото, нарязаните наситно гъби и се задушава, докато месото леко се зачерви. Добавя се копривата, нарязаната наситно чушка и скълцаните скилидки чесън. Когато плънката е готова, се оттегля от огъня и се овкусява с горчицата.
След като плънката се охлади, към нея се прибавя ситно стритата среда от хляба и накълцания магданоз. Върху тестото се разпределя плънката и отгоре се полива със заливката, приготвена от разбитите яйца и сметана, овкусена със сол и бял пипер.
Кишът се пече 30–40 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft