Сварете и обелете картофите. Печурките нарежете на ивички. Разтопете маслото и запържете в него наденицата – първо цяла, после нарязана на ситно, заедно с 2 стръка накълцан праз и стръкче салвия. Прибавете гъбите и пържете няколко минути. Посолете и наръсете с пипер и залейте с топлия зеленчуков бульон. Размийте брашното с 1 с.л. вода иго прибавете към наденицата. Оставете на котлона, докато се сгъсти. После прехвърлете наденицата със соса в намазана с масло тавичка, нарежете отгоре на парчета и картофите, посолете ги и настържете пармезана.
Листовете на фините кори се слепват два по два с масло, намазват се с мазнината и отгоре и след това се нарязват на широки ивици. Ивиците се подреждат върху сместа с картофите, като се оформя плътна решетка върху тях. Печете на фурна на 180 градуса, докато корите отгоре се зачервят – за около 40 минути.
Пай с картофи и наденица
2 Юли 2012
8033
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари