Пай с круши, ябълки и сливи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Пай с круши, ябълки и сливи
Пай с круши, ябълки и сливи
admin
Добавена от: admin
14032
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

210 гр. масло 
240 гр. пълнозърнесто брашно

180 гр. обикновено брашно 

90 гр. кафява захар 

2 жълтъка 

4 супени лъжици прясно мляко

За плънката:

200 гр. сушени сини сливи 
2  средни круши 

1 ябълка 

сокът от 1 лимон 

2-3 супени лъжици мед 

1 чаена лъжичка канела 

2 супени лъжици нишесте (картофено или пшенично)

1. Загрейте фурната на 180 ° C и намажете формата или тавата, в която ще печете, с масло. 
2. Брашното и маслото се смесват и раздробяват с ръка, за да се съединят на трохи. След това се добавят останалите съставки и се замесва тесто. В началото ще бъде малко твърдо, но бързо ще омекне. 
3. Една трета от тестото отделете, а останалото разтеглете с размера на формата за печене. 
4. Сложете тестото във формата, набодете го с вилица и печете 10-12 минути. 
5. Останалата част от тестото разточете и нарежете на ивици с ширина 2 см. 
6. Прережете сливите и извадете костилките, крушите и ябълката обелете и нарежете на големи парчета. Смесете плодовете с останалите съставки за пълнежа и го нанесете върху изпеченото тесто. 
7. Отгоре подредете лентите от тесто в две различни посоки, за да получите мрежа. Притиснете краищата на лентите към ръба на тестото. 
8. Печете още 30-ина минути, докато паят получи малко по-тъмен цвят. Охладете и поръсете с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft